Интернет реклама УБС

29.07.23

Звички, які допоможуть налагодити інформаційну гігієну


Авторка:
Юлія Черевко



    
    Звичка постійно на щось відволікатися робить людей більш несприйнятливими . Перерваний нервовий зв'язок у мозку, що виникає під час зчитування нової інформації у Тік Тоці, у момент, коли ви переглядаєте відео на Ютюб і реклама неочікувано з'являється (те ж саме із переглядом фільмів по телевізору), не з'єднується з іншим нейроном. Немає послідовності. Все надто хаотично. Як ззовні, так і всередині Вас. Йде інформаційна війна, де переможець отримає найдорожче, що є в Людини - її Свідомість. Її увагу. А де увага - там і енергія.
  Я пропоную по-новому глянути на реальність. Вийти за рамки, розширивши своє сприйняття. І почати ставитись відповідально до інформації яка Вас оточує, адже, та формує Ваше індивідуальне світосприйняття. Нижче Я поділюся звичками, які допоможуть налагодити інформаційну гігієну. 
  Ось вони:
• дозувати споживання примітивного  контенту: такі як відео   в Тік-Тоці, Інстаграм Reels, Youtube - shorts. "Чому?" - спитаєте Ви. Я ж з радістю відповім. Такий вид інформації не має сенсу. Їх ціль - заволодіти Вашою увагою, привернути її хочаб на 15 коротких секунд. Вони не несуть ніяких інформаційних потоків, що стосуються розвитку. Ваша парадигма (світосприйняття) нікуди не рухається. Воно стоїть на місці, а в більшості випадків - деградує. Витрачаючи свій дорогоцінний час на такий примітивний контент, Ви поволі скочуєтесь вниз по еволюційних сходинках. Мозок звикає до постійного руху і стає дедалі важче концентруватися на конкретних речах. Навіть читати книгу стає не так легко як раніше, бо ж мозок звик напружуватись всього на якихось 15 секунд. Чи добре це для Вас?Вирішувати Вам.; 
• розрізняйте маніпуляції. Більшість контенту націлено на те, аби вивести Вас з душевної рівноваги і викликати якісь емоції. Здебільшого негативні, оскільки зараз війна не тільки на фронті. Зараз війна всередині кожної людини. Завжди пам'ятайте про це, перш ніж поширювати або реагувати на якісь новини.
• якщо перше що Ви робите коли прокинетесь, це переглядаєте стрічку в телеграмі/інстаграмі ,то в Мене для Вас погані новини. І зараз поясню чому.
  Є різні стани нашої свідомості. Це гамма, бета, альфа, тета і дельта частоти. Протягом дня ці стани змінюються (здебільшого ми живемо на гамма та бета частотах), але перед сном і одразу після пробудження наш мозок перебуває на альфа-хвилях. Це стан глибокої медитації, в якому зберігається свідома активність. Також він допомагає побороти нервове напруження (що просто необхідно в сучасності війни та стресу), бо на альфа-частоті виробляються гормони задоволення і щастя. А ще ці хвилі з'єднують свідомість з підсвідомістю. Тож уявіть що Ви втрачаєте, замінюючи ці зцілюючі хвилини на 15-тисекундні убогі відео. Краще обмежте споживання інформації перед сном і після пробудження. Заради Вашого здоров'я. Також наполегливо рекомендую ознайомитись з інформацією в інтернеті про ці частоти, на яких працює Ваш мозок. Це дуже допоможе Вам зрозуміти ким Ви є і як Ви влаштовані. 
 Чому "війна проти реальності"? Тому що ми звідусіль тікаємо від навколишнього світу у віртуальну реальність. Здебільшого це відбувається за допомогою гаджетів, казино, онлайн-ігор, алкоголю, наркотиків, але й у книги можна ховатись. Я так робила, замість того, аби проживати реальний досвід у реальному світі і творити власне життя. Це також уникнення відповідальності. Мені простіше було зануритись у захопливу історію в книзі, аніж набивати "шишки" у реальності. Бо це відповідальність. Це чесність. Це відкритість. Цього потребує кожна людина. І цього потребує наш світ.

Немає коментарів:

Дописати коментар