Интернет реклама УБС

21.08.23

Саморефлексія. Чому люди хочуть іноді бути на самоті?

 



Авторка: Анна Зарудська



Спортзал для біженців

  Люди іноді хочуть побути на самоті з різних причин, і це абсолютно нормально. З початку повномасштабного вторгнення багато хто з нас мусив поступитися власною свободою заради безпеки. Люди об’єднувалися, як з сім’ями, так і з невідомими їм людьми, ночуючи в метро та бомбосховищах. Ті хто виїхав за кордон вимушені були спати в великих спортзалах чи торгових центрах облаштованих під біженців. З часом соціально-активне життя набридає, тому я виділила декілька причин чому ж люди хочуть побути на самоті:

 Творчість:  Багато художників, письменників та інших творчих людей знаходять натхнення у моментах самотності, коли можуть зануритися у свій внутрішній світ.

   Вирішення проблем: Самотність може дати змогу спокійно й ретельно проаналізувати проблему і знайти оптимальне рішення.

  Оновлення взаємин: Занадто багато соціальних контактів із часом може спричинити втому. Відсторонення на короткий період дозволяє знову оцінити і оновити свої взаємини з іншими людьми.

 Саморефлексія: Саморефлексія є цінною практикою, яка передбачає заглядання всередину та вивчення власних думок, емоцій, поведінки та досвіду. Вона відіграє вирішальну роль у особистому зростанні та самосвідомості. 

   На мій погляд саморефлексія вкрай важлива для кожної людини і початок практики може стати трансформаційною подорожжю, яка покращить ваш особистісний ріст. 

   Звісно, кожна людина і кожна ситуація є унікальною, і існує багато індивідуальних факторів, що можуть впливати на бажання бути на самоті. Важливо зрозуміти, що іноді бути на самоті - це не щось погане, а дійсно цінний і корисний час для самопізнання.

Немає коментарів:

Дописати коментар