Интернет реклама УБС

11.09.23

Незалежна література





Авторка: 
Валерія Тєлегіна

   Сьогодні як ніколи, нам українцям важливо розуміти свою винятковість та знати нашу історію . Найкраще  зрозуміти те й інше нам допоможе українська література. 
   Сучасна  українська література — молода, однак,  сформована та неповторна. Одна з найголовніших причин цієї унікальності є українська історія.
   Наша література має важливе, виховне, пізнавальне та суспільно-політичне значення, адже висвітлює історію боротьби українського  народу проти національного гніту.  Українська література розповідає  читачу   про етапи життя  українського народу. Його прагнення та перемоги.  
   Для тих хто хоче познайомитись з українською літературою не зі шкільних підручників, ми підготували перелік книг, які складають актуальну українську літературу.

Сергій Жадан “Інтернат”

   Глибокий роман, який захопливо демонструє читачу  життя в зоні АТО. Історія про цілий регіон, який вже звикли вважати окремим, але який все одно продовжує боротьбу за незалежність. В центрі оповідання, історія шкільного вчителя, його цілі та мотивації для боротьби за власне життя.


"За спиною"

   
   Роман львівської письменниці Гаськи Шиян-лауреатки Літературної премії Європейського Cоюзу. 
Роман розповідає про просту українську дівчину, хлопець якої пішов на війну. Особлива увага в книзі присвячена самотності головної героїні, та гострому внутрішньому конфлікту, який намагається подолати дівчина. Конфлікт  спровокований переоцінкою цінностей і тілесністю, яку не завжди вдається приборкати. Як вона долає депресію? Які рішення приймає? І головне: куди її приводить намагання втечі?
 
 




Роман Іваничук "Вогняні стовпи" 

   Книга про героїчну історію Української повстанської армії.  
Це розповідь про нашу справжню історію, про нашу індивідуальність та волелюбність, про те, на чому тримається Дух нашої нації. Кілька поколінь в Україні виросло без правдивої інформації про УПА. Завдяки цій книзі, маємо щасливу нагоду заповнити цю прогалину в історії та нашій свідомості. Події твору, розповідають як через військові дії ворожої армії, з'являється нове покоління українців, здатних захистити свою честь, родину й рідну землю. 
 



Тамара Горіха Зерня "Доця" 

   Роман "Доця" є лауреатом премії "Книга року BBC — 2019", був номінований на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка у 2022 році. Перекладений кількома іноземними мовами. Окрім того, планується розширене перевидання з окремим розділом про документальні свідчення. Книга доповнена листівкою довоєнного Донецька. Головна героїня Із початком війни організовує неофіційний волонтерський штаб, щоб допомогти цивільним та воїнам на передовій. Вона розуміє, як це — жити в самому центрі пекла, в окупації під обстрілами, як важко доставляти гуманітарну допомогу на самий фронт. Історія про дівчину в  окупованому місті .

Ілларіон Павлюк «Я бачу, вас цікавить пітьма»  

   Київський кримінальний психолог Андрій Гайстер  вирушає у селище Буськів Сад, як кримінальний консультант   де має розкрити зникнення маленької дівчинки.  В селищі водиться Звір — серійний маніяк, убивств якого тамтешні мешканці воліють не помічати.
   «Я бачу, вас цікавить пітьма» — історія про непробивну людську байдужість і пітьму всередині нас. Про чесність із собою й ціну, яку ми готові заплатити за забуття. Про гріхи, що матеріалізуються, і спокуту, дорожчу за спокій.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар