Интернет реклама УБС

21.09.23

Бути в ресурсі важливо


 

Авторка: Валерія Тєлегіна


   " Я не в ресурсі", "Я виснажений", "Я нічого не хочу". Фрази які зараз можна почути все частіше. Ментальне здоров'я - це невіддільна частина  щасливого життя. У наш час потрібно розуміти як відновити свій ментальний стан, адже психологічне здоров'я напряму пов'язане з фізичним.
Як відновити свій внутрішній ресурс? Психологи радять декілька вправ, що допоможуть у відновленні емоційного стану.

Закриття базових потреб.
   Якби це очевидно не звучало та здорова їжа, міцний сон та фізична активність - це основа не тільки нашого ресурсу та й загалом довгого та щасливого життя.


Вміння бути вдячним
   Незважаючи на всі випробування які ми долаємо кожен день, треба навчитися бачити гарні речі та бути за них вдячними. Звичайно іноді це важко, проте щоденна практика допоможе закріпити цю корисну звичку.

Дайте собі перепочити
   Наш сучасний темп життя іноді просто шалений. Робота, дедлайни, допомога іншим та щоденна метушня може призвести до емоційного та фізичного виснаження. Тому необхідно виділяти декілька хвилин на день, щоб просто озирнутися довкола. Помітити яке гарне сьогодні небо, вдихнути аромат ранішньої кави, насолодитися моментом. Іноді такі хвилинні паузи можуть зробити краще весь день.

Позбавлення зайвого

   Енергія не повинна застоюватися, тому не оточуйте себе не потрібними речами та людьми. Виберіть день, та приберіться не лише в оселі, а й у телефоні. Почистити галерею, список контактів та соціальні мережі, в яких з початком повномасштабного вторгнення у багатьох зібралося купа інформаційного бруду.

Творчість - джерело ресурсу.
   Вишивання, виготовлення свічок чи навіть спів в караоке усе це творчість. Хай іноді здається що це дрібниці та зараз такий відпочинок не на часі, улюблене заняття, не пов'язане з щоденною рутиною допоможуть вам розслабитися та отримати натхнення на щоденні справи.

   Довгий час перебування в не ресурсному стані може призвести до психологічних проблем, тому зараз як ніколи потрібно слідкувати за своїм емоційним та ментальним станом. Проте якщо ви розумієте, що не в змозі подолати пригнічений стан самостійно, запишіться на консультацію до  психолога.


Немає коментарів:

Дописати коментар