Интернет реклама УБС

22.09.23

Переходьте на українську мову



Авторка: Катерина Ніловка



  Останнім часом люди заглибилися в тему мовного питання. За статистикою українська мова є одною з 30-40 найпоширеніших мов. У світі вона сприймається як наймилозвучніша і наймелодійніша мова світу. До 24-го лютого 2022 року вона мала значно меншу популярність, але через низку жахливих подій рівень використання української мови значно підвищився, як в Україні так і за кордоном. Шкода, що наша мова стала більш вживаною саме такою страшною ціною. 
   У кожного громадянина України є мовний обов'язок. По-перше мова - це культура народу. Іван Огієнко казав: "Поки живе мова, житиме й народ, як національність; не стане мови - не стане й національності: вона геть розпорошиться поміж дужчих народів". Наш обов'язок боротися за мову, розвивати її, вводити нові стандарти, створювати умови для українізації. 
   Наразі з'явилася нова ідея, зробити англійську другою державною мовою. Так, англійська є міжнародною мовою, але це не повинно бути привілеєм для неї, ми українці і єдина наша державна мова - українська. Надання мові іншої країни статусу державної означає приректи свій народ на постійну другорядність, меншовартість і, врешті-решт, духовну залежність. 
   Відкиньте всі сумніви щодо переходу на українську мову, саме час для того щоб підтримати свою державу. 

P.S. Та й навіть під час воєнних дій, коли бійці розмовляють між собою і віддають команди російською мовою, існує ризик попасти під "дружній" вогонь українських підрозділів, бо можуть прийняти своїх за ворога , коли почують розмови по-російськи.
      

Немає коментарів:

Дописати коментар