Интернет реклама УБС

28.09.23

Жіноча елегантність. Яка вона?




Авторка: Наталія Сливка


   Елегантність—це не лише стильний одяг та круті аксесуарні вироби,а ще й хороші манери і правильне виховання. Саме ж слово походить від французького "Elegant", що означає вишуканість, граціозність та витонченість. А ось з латинської мови перекладається як “вибирати". Тобто, щоб виглядати елегантно, потрібно правильно поєднувати речі. Вікіпедія пише, що елегантність характеризується шляхетною простотою, спокоєм, розслабленням, строгістю і плавністю.


   Відомий французький модельєр Крістіан Діор трактує: ”Елегантність - в доглянутості. Найкращий одяг, найдорожчі прикраси і косметика не варті нічого, якщо ви не доглядаєте за собою”. Отож, не думайте, що  матимете бездоганний вишуканий вигляд, коли вийдете з жирною головою чи заплямованим одягом. Навіть найбільш елегантне вбрання може втратити чарівний вигляд, якщо буде з плямою чи зім’яте . Елегантна леді елегантна з ніг до голови. Кожна частина її тіла повинна виглядати дивовижно. Саме доглянутість є базою витонченої жінки. Бути елегантною - це не тільки природний, а й роками вироблений стан жінки. Це певний культурний і ментальний рівень, що не дозволяє жінці виглядати неакуратно, спілкуватися грубо чи бути агресивною.


  Перша леді України Олена Зеленська дуже поєднує свої вбрання. Дружина президента Володимира Зеленського представляє країну на міжнародному рівні. Тож для неї важливий тренд та стиль. На третьому Саміті перших леді та джентльменів,який відбувся 6 вересня в Києві, Олена Зеленська обрала білий костюм від українського бренду Gasanova. Вбрання складалося із жакету з асиметричним коміром, атласними вставками і одним ґудзиком, спідницею міді та бежевими туфлями. До жакету прикріпила золотисту брошку у вигляді мапи України від того ж бренду, яка уособлювала в собі патріотичність до своєї країни. Також добавила до образу невеликі золоті сережки, які виглядали напрочуд гарно. Укладка  і стриманий ніжний макіяж із помадою лілового відтінку  теж додали своєї краси. Такий ауфіт можна цілком назвати вишуканим.


   Досягнути елегантності можна тільки за допомогою дорогих речей - це великий обман. Коко Шанель казала, що елегантною можна бути і в спідниці, і у фуфайці. Елегантність – це не ідеальна фігура, не дорогі і статусні речі, не модний образ. Це те, наскільки відсотків ваш образ буде вас же і прикрашати. З простоти можна зробити велику розкішність, яка привертатиме до себе значну увагу з боку оточуючих. Прямота, зручність і природна елегантність стали обличчям Коко Шанель. Та відома французька кутюр'є все-таки була проти одного  верхнього одягу, який часом обирали жінки. Вона мовила: “Я проти штанів. Їх можна носити в селі. Але виходити на вулицю вдягнутою як чоловік – я цього не розумію. Жінки у штанях виглядають як негарні чоловіки. Брюки роблять жінок негарними. Настав час подумати про жіночність. Жінки тоді сильні, коли вони жіночні”.

Немає коментарів:

Дописати коментар