Интернет реклама УБС

04.12.23

«КОЛОРИТ УКРАЇНИ»




  Першого дня зими у Музей Марії Заньковецької (філія Музей театрального, музичного та кіномистецтва України, директор – Ирина Дробот ), відбулося відкриття персональної виставки «КОЛОРИТ УКРАЇНИ» присвяченої українському колориту талановитої молодої вродливої художниці з міста Фастова Тетяни Кашуби.

  Побачивши таку неординарну назву виставки «КОЛОРИТ УКРАЇНИ» зразу ставиш собі питання: «А що саме може бути колоритом України, в чому він проявляється?»  Саме слово колорит означає якусь характерну особливість чи своєрідність. Український колорит може бути сукупністю характерних ознак, які відрізняють культуру українців від культури інших народів. Переглянувши картини, побачив, що молодій чарівній художниці Тетяні Кашубі вдалося досить професійно передати на своїх авторських полотнах національний колорит української нації Через портрети українців та іншші виставлені картини для поцінувачів українського мистецтва художниця передала  відлуння етнічного мистецтва України. Загалом у роботах майстрині відчувається щира любов до України та її національної культури. 

  Друзі та гості, які завітали на виставку колоритної художниці вітали її в урочистих промовах та бажали творчих успіхів у подальшій роботі на благо рідної України. А один із організаторів виставки Сергій Коммісаров запропонував Тетяні Кашубі долучитися до могутнього колективну Міжнародного арт-об'єднання «Повертайся живим!» та акцентував увагу присутніх на тому, що творчість яскравої художниці в ім'я нашої великої Перемоги України на всі 100 відсотків заслуговує на це..

  Довідкова інформація про виставку «КОЛОРИТ УКРАЇНИ» :

  Доля України нерозривно пов’язана з духовністю української нації. В умовах сьогодення це є запорукою посилення національного світогляду та єдності нашого народу. Невід’ємною складовою духовного прояву нації є саме образотворче мистецтво. 

  В основі мистецького проекту - поєднання сучасності і національних традицій та аксесуарів у народному стилі. На виставці представлені образи сучасних українців у національному вбранні. Важливою складовою творчості художниці є висвітлення образу сильної, сучасної, незламної та вільної українки.  Твори Тетяни Кашуби засвідчують внутрішню силу, впевненість української жінки, її духовну та культурну велич. 

  У наш час портрет – один із найбільш популярніших жанрів живопису. Адже, хто як не люди зараз важливі, хто як не люди нам потрібні – наші рідні й близькі. Частина експозиції складається з портретів відомих людей, які від перших днів повномасштабної війни допомагали військовим та цивільним, що постраждали. Вони надихали українців об’єднуватися заради перемоги! Колекція «Картини в крузі» – це ворота у світ сучасної, незалежної та вільної українки. Вона водночас і приховує, і розкриває внутрішній стан, красу, унікальність відображений на полотні. Кожен образ розширюється та розкривається, цвітінні, як квітка в цвітінні. Образ жінки – джерело натхнення! Саме в цих картинах поєднується ніжність, яскравість і загадковість, які доповненні елементами народного вбрання та прикрас. Кожний мазок мастихіна затягує погляд, додає бажання розглядати, смакувати красу мистецтва в жінці! 

  БІОГРАФІЯ ХУДОЖНИЦІ : КУЗЬМИЧ (КАШУБА) Тетяна Анатоліївна народилася 4 лютого 1990 р. в селі Яхни Київської області (Україна) в сім’ї творчих людей. Мати – Кашуба Галина Максимівна, була вчителем трудового навчання та любила малювати, а батько –Кашуба Анатолій Савович, був пожежником, який водночас любив працювати з глиною та іншими матеріалами. Саме від батьків Тетяна успадкувала хист до мистецтва. 2012 р. Фастівському державному краєзнавчому музеї (м. Фастів) на тему: «Барви емоцій, втілені в життя». – відбулася перша персональна виставка в 2013 р. – здобула вищу освіту за спеціальністю «викладач образотворчого мистецтва» в Київському університеті імені Бориса Грінченка (м.Київ). 2015–2017 рр. – робота в Педагогічному музеї України (м. Київ), посада «Головний художник». 2015–2017 рр. – робота в Борівській школі мистецтв, посада «Викладач образотворчого мистецтва». 2016–2017 рр. – робота в дитячому клубі «RELEASE Education» (м. Київ), посада «викладач художньої студії». 2017 р. – відкрила власну художню студію «KOLORIT» (м. Фастів), де навчаються діти та дорослі. 2020 р. – персональна виставка витинанок у м. Фастів. Під час повномасштабної війни писала власні картини, які презентувала в м. Прага (Чехія). Згодом декілька картин було продано, а виручені кошти художниця передала на підтримку військовим. Також намалювала декілька муралів на стінах в «Українському центрі» в м. Прага (Чехія). Брала участь у різних заходах та аукціонах для збору коштів для ЗСУ. Зокрема розписувала гільзи та тубуси від снарядів.







Леонід Русич

Немає коментарів:

Дописати коментар