Интернет реклама УБС

10.03.24

Цукор.Чи дійсно такий шкідливий? Правда та міфи


Авторка: Дар'я Венту

  Ви не раз стикались з інформацією про шкоду цукру та рекомендації його повного виключення з раціону.

 Але чи це справді так ? Розберемось.

Що ж таке цукор?


 Цукор - простий вуглевод, що швидко розщеплюються в організмі на фруктозу і глюкозу та дає йому енергію.

 Добувається цукор з цукрової тростини та буряків, шляхом випарювання нектару до стану сиропу, а потім висушування та перероблювання у кристалічну масу. Ось і на виході ми бачимо знайомий нам білий або нерафінований (коричневий) цукор.

  З’їдаючи щось солоденьке в крові спостерігається скачок рівня глюкози, починає активно працювати підшлункова залоза, виділяючи інсулін, коли ви здорові, можна не помічати на собі вплив цукру на організм, але він є.

  Підшлункова залоза людей, хворих на діабет не може самостійно виділяти дану речовину, тому вони змушені ставити ін’єкції інсуліну, після майже кожного прийому їжі, задля пониження рівня глюкози у крові.

  Високий рівень цукру дуже погано впливає на організм, найбільше страждають нирки, сітківка очей та серцеві м’язи, хвороби можуть привести до серйозних захворювань і навіть смерті.

  Але повністю виключати цукор з життя не рекомендовано, організму потрібно десь брати енергію, задля нормальної роботи мозок та м’язи тіла використовують глюкозу як паливо.

  Денна норма цукру здорової людини складає 25 - 30 грамів на день. Цього достатньо аби забезпечити комфортну роботу усіх функцій організму та почуватися здоровим.

Міфи про шкоду цукру.

⁃ Цукор шкодить зубам. Це не так, якщо дотримуватись правильної та своєчасної ротової гігієни, цукор не зашкодить вашим зубам.

⁃ Цукор викликає залежність. Міф. Так, цукор може підіймати настрій, через швидку засвоюваність та скачок глюкози у крові, але від його вживання можна легко відмовитись, цукор не викликає залежності.

⁃ Білий цукор не корисний, коричневий - корисний. Це міф. Так, тростинний цукор не проходить рафінацію і зберігає більше мікроелементів ніж білий. Але, його вживання більше норми не є корисним і призводить до тих же хвороб, що і білий цукор.

  Не забувайте, що енергію можна отримувати також з фруктів та сухофруктів, у їх складі достатньо фруктози аби забезпечити наш організм необхідною дозою цукру для роботи та здорового життя.


Джерела інформації:

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2022.897952/full

https://youtu.be/x2ULTvo9zKc?si=2WnKDiy-RH5r-dJw

https://youtu.be/dR6TnC1RY_8?si=Ig8dr5kuoRrfylMn

 Дана інформація взята з офіційного відкритого каналу Доктора Еріка Берга.

  Доктор Ерік Берг отримав ступінь доктора хіропрактики в Палмерському коледжі хіропрактики в 1988 році. Доктор Берг є ліцензованим мануальним терапевтом у Вірджинії, Каліфорнії та Луїзіані, але він більше не практикує мануальну терапію в жодному штаті та не приймає пацієнтів, тому може зосереджується на навчанні людей як на повний робочий день, але він зберігає діючу ліцензію. 



Немає коментарів:

Дописати коментар