Интернет реклама УБС

10.03.24

МОЯ ГАЛАКТИКА

 Напередодні Міжнародного жіночого свята та Дня народження Тараса Шевченка у київському Музеї Марії Заньковецької (філія Музей театрального, музичного та кіномистецтва України , директорка - Ирина Дробот ) відбулося урочисте відкриття масштабної персональної виставки Народного художника України лауреата премії Тараса Шевченка в галузі сучасного образотворчого Мистецтва Валерія Франчука «МОЯ ГАЛАКТИКА»! Ця виставка стала у житті пана Валерія 204. Із відкриттям виставки відомого митця прийшли привітати дуже багато людей – рідні, друзі та гості, художники та творчі особистості, поети та музиканти, співаки та журналісти. Це був справжній аншлаг. Не всі присутні змогли вміститися у виставковій залі, де відбувалося урочисте відкриття, а тому ще ряд людей перебували в коридорі.     





  Один із спів кураторів виставки Сергій Коміссаров під час виступу назву виставки «Моя Галактика» охарактеризував її як:: «Галактика - якщо говорити про наукове визначення цього поняття - це гравітаційно зв'язана система із зір і зоряних скупчень, міжзоряного газу, пилу й темної матерії. Усі об'єкти в складі галактик беруть участь в обертанні навколо спільного центру мас. Ось так і з виставкою «Моя  ГАЛАКТИКА» Валерія Франчука …
  Центральною картиною, навколо якої цього вечора у виставковому просторі нашого Музею, наче планети та зорі, «оберталися» інші картини, був портрет генія та пророка українського народу Тараса Шевченка. «Я творю для того, щоб люди не забували, що в них є душа. А, кажуть, що вона - вічна…» 








  На виставці було представлено багато різних за темою картин талановитого художника.  Саме любов до таланту художника й зібрала березневого вечора багато поцінувачів його мистецтва. Але Валерій Франчук відомий не тільки в Україні, а й поза її межами. І його унікальні картини подобаються людям, яки ними захоплюються, бо це ж дійсно справжнє мистецтво. 




  В рамках урочистостей виставки «Моя Галактика» в другій її частині відбувся блискучий святковий бліц-концерт, що зібрав зірковий склад артистів, які привітали маестро. Першими виступили із піснями талановиті діти - вихованці Великоолександрівської школи мистецтв і ремесел імені Олександра Зюзькіна під керівництвом викладача вокалу оперного співака Юрія Мамчука. Після юних талантів виступила молода чарівна поетеса, режисера, актриса, художниця Маріко (Марія Саулко). Марія прочитала декілька своїх глибоких віршів, написаних в часи війни під музичний акомпанемент. Окрім Маріко ще перед присутніми прочитала свій вірш талановита  поетеса та журналістка Галина Ільєва . А завершив концерт Юрій Мамчук, який своїм оперним голосоом заспівав «Реве та стогне Дніпр широкий…» 

 А наостанок зазначимо, що організація виставки «Моя Галактика» Народного художника України, лауреата премії Тараса Шевченка в галузі сучасного образотворчого Мистецтва Валерія Олександровича Франчука стала можливою  завдяки керівникові Громадської організації «Благодійний фонд «Козацький» В'ячеславу Руднику. 

Виставка триватиме у Музеї Марії Заньковецької до 21 березня. 

Адреса Музею : вул.. Велика Васильківська, 121. Завжди раді вам!

Леонід Коваленко

Немає коментарів:

Дописати коментар