Интернет реклама УБС

16.03.24

«Роби своє» за допомогою грантів


 З 12 березня запускається черговий щорічний грантовий конкурс ідей «Роби своє» від БФ «МХП Громаді». Бюджет проекту-2024 становить 10 млн грн. Охопить він 13 областей України, а підтримають 80 підприємців.  

  Участь у конкурсі можуть брати військові, підприємці, що постраждали за часи війни, початківці у громадах. Переможців долучатимуть до навчання з маркетингу, бізнес-планування, бухгалтерського обліку. Сума отриманого гранту сягатиме 100 тисяч грн, але серед вимог також співфінансування учасником та користь для громади – додаткові робочі місця, налагодження логістики, покращення інфраструктури, соціальний ефект. Грантове фінансування можна використати на закупівлю обладнання, сировини, матеріалу і послуг. А фонд бере на себе витрати на оподаткування гранту. 

   Конкурс не тільки сприятиме особистісному розвитку, а й стане частиною розвитку України та громад. Цьогоріч приділимо більшу увагу проектам ветеранів, військових та їх родин, на основі реалізованих торішніх проектів бачимо, що власна справа мотивує, допомагає в реінтеграції, висловив думку керівник національних проектів фонду Володимир Панченко. 

  За підсумками торішнього конкурсу 43 лауреати створювали бізнес у продовольчій сфері (з яких – 13 роблять крафт). Побутові послуги запропонували 18 переможців. Ще 7 лауреатів запропонували і створили освітньо-інформаційні бізнес-проекти. Також наявні проекти з енергобезпеки, охорони здоровя…. Переможці минулого року сплатили до бюджетів громад понад 3 млн грн.

 Заявки можна подавати до 9 квітня за спеціальною формою. https://doyourbusiness.com.ua/  

   Під час презентації цьогорічної програми про свої напрацювання розповіли торішні лауреати. Ветеран Ігор Кумечко на грантові кошти масштабували роботу свого фермерського господарства (Полтавщина), придбавши нову сучасну техніку. Дмитро Гринь поділився успішним досвідом з вирощування полуниці у тепличному комплексі м. Ладижин (Вінничина). А автор проекту “Український макарун”, смт Баришівка (Київщина) Артем Розкокоха навіть в реалі презентував учасникам заходу свої смачні напрацювання у вигляді дегустації та подарунків. 

Сергій Бахін

Немає коментарів:

Дописати коментар