Интернет реклама УБС

02.04.24

ВСУПЕРЕЧ ОБСТАВИНАМ














В Києві у музеї Марії Заньковецької (філія Музею театрального, музичного та кіномистецтва України) до дня Незалежності Греції відбулося урочисте відкриття виставки української художниці грецького походження родом із міста Ізмаїл Тетяни Мітакі "Всупереч обставинам"
Виставка стала можливою завдяки її кураторам директорці Музею театрального, музичного та кіномистецтва України Ірині Борисівні Дробот та Заслуженому діячеві відомому журналісту України НСЖУ Сергію Коміссарову.
Подія проходила за підтримки Федерації грецьких товариств України і Музею.
На виставці панувала прекрасна просто фантастична атмосфера із урочистими привітальними виступами та концертом з репертуаром грецьких та українських пісень у виконанні народних артистів України.
Художницю Тетяну Мітакі спочатку привітали куратори виставки, а потім до слова запросили і її. Майстриня розповіла присутнім про свою виставку та картини. Далі з привітанням від грецької громади пані Тетяну привітав керівник Федерації грецьких товариств України Степан Масхма. У своєму виступі він наголосив на тому, що «мистецтво є тилом, який ми повинні зберігати для нашої перемоги». Саме завдяки підтримці цієї Федерації греків Тетяна Мітакі здійснила свою мрію організувати вернісаж в столиці України прекрасному місті Києві. Окрім голови ФГТУ на заході ще були присутні заступник голови Федерації Василь Мітько, члени виконкому ФГТУ і членкиня Ради ФГТУ Галина Чумак. Також були привітання від спільноти художників України.
Далі почався концерт за участю чудових артистів Тетяни Стаматі-Оленєвої, Зої Тимченко та Василя Радченка які у живому виконанні заспівали прекрасні грецькі та українські пісні. Всі присутні були у захваті від чудового концерту і з задоволенням його слухали та аплодували. А присутніх у той день було чимало, але ж Тетяну Мітакі на її прекрасний вернісаж прийшли привітати рідні, друзі, гості, художники, артисти, журналісти, поцінувачі сучасного українського мистецтва.
Сила, незламність і талант є тими рисами, які яскраво вирізняють Тетяну Михайлівну Мітакі. Вітаємо ще із однією підкореною творчою вершиною!
А всі кияни та гості Києва можуть завітати до Музей Марії Заньковецької протягом двох наступних тижнів та переглянути чудову виставку.
Музей Марії Заньковецкої знаходиться за адресою: вул.Велика Васильківська, 121 (ст.м. Палац Україна).



Леонід КОВАЛЕНКО

Немає коментарів:

Дописати коментар