Интернет реклама УБС

19.03.24

Медитація — ліки від усього


Авторка: Ольга Єжакова
Що взагалі таке медитація?


Медитація – це практика, яка передбачає зосередження розуму та усвідомлення моменту “тут та зараз”. Це можна зробити різними способами, наприклад, зосередитись на диханні, повторюючи мантру або просто спостерігаючи за своїми думками та емоціями. 


Медитація — має багато переваг: зменшує стрес та тривогу, надає відчуття спокою і умиротворення, зайві думки покидають тіло та розум.

 Після цієї практики наша свідомість та розум  стають більш “вільними” від згусток негативних думок та подій.

А тіло почувається розслабленним і перезавантажується. 


Багато факторів впливають на нас кожен день такі як: побутові проблеми, робота, різні новини — це порушує нашу рівновагу, спокій та ментальне здоров'я.

Аби почувати себе в гармонії і без зайвих думок вам в цьому допоможуть практики з медитації.


Також, медитація підходить людям будь-якого віку і статі, як чоловікам так і жінкам.

Одна з ключових переваг медитації у тому, що вона дозволяє людям відійти від повсякденного життя та знайти відчуття внутрішнього спокою та ясності. 


Як почати медитувати?

По-перше, медитацією можна займатись як вранці так і ввечері і по 15 хв і по 30хв. 

По-друге, для правильної обстановки необхідно вимкнути свої гаджети, відпуститти свої думки і зосередитись на самій медитації.


Медитації наразі можна знайти де завгодно, YouTube або різні платформи чи гайди з готовими медитаціями наприклад є гарні та сучасні застосунки від експертів у цій галузі, наприклад: Headspace, Calm, Stop, Breathe & Think та Sleepo.


Ці застосунки є доступними абсолютно для кожного, також вони мають різні курси, лекції, міні уроки як безкоштовні так і платні.


Застосунки допомагають у формуванні корисних звичок, які можуть змінити життя, та підтримують ментальне здоров’я. Застосуноки пропонують різні програми відповідно до ваших цілей: заспокоїтися, зменшити тривогу або покращити сон. 


Головна мета застосунків через спеціальні медитативні системи, розроблені фахівцями на основі наукових медичних досліджень, допомогти користувачам заспокоїтися, розслабитися та впоратися з нападами тривоги, паніки та агресії. 

Перед тим, як розпочати медитацію, знайдіть спокійне місце, бажано лягти на спину та заспокоїти свої думки. Заплющте очі, глибоко вдихніть і видихніть. Зосередьтеся на вашому диханні.

Довіртеся своєму подиху і дозвольте йому стати ритмічним та спокійним.

Уявіть, що ви знаходитесь у безпечному та спокійному місці. Це може бути будь-яке місце, яке викликає у вас відчуття комфорту. Наприклад, тихий пляж, озеро, поле з квітами чи просторий будинок вашої мрії або затишна кімната з дитинства. 

Візуалізуйте у всіх фарбах це місце, відчуйте запахи, звуки, кольори і спокій.

Потім сфокусуйтеся на диханні. Дозвольте вашому диханню стати вашим центром та фокусом уваги.



Немає коментарів:

Дописати коментар