Интернет реклама УБС

06.03.24

Соцмережі та їх вплив на наше життя


Авторка: Ольга Єжакова

  Ми зараз живемо у світі де повно екранів, месенджерів та соцмереж.

  Більшість нашого життя ми проводимо онлайн, сидячи у соцмережах.

  Ми можемо писати своїм друзям або родичам знаходячись у іншому куточку країни або світу, якихось пару секунд і ми можемо поділитись новиною з близькою нам людиною, маючи маленький гаджет який вміщає в собі весь світ.

  Безперечно, соцмережі це зручно і цікаво, ми маємо змогу дізнатись новини з усього світу, дивитись цікаві нам відео чи ділитись з близькими своїми подіями, новинами, емоціями.

  В наш час соцмережі велика частина нашого життя, адже ми проводимо там багато часу, в переписках із друзями, викладаючи фото, дивлячись стрічку у Instagram або Facebook які нас затягують різними постами та відео.

  Але є і інша сторона соцмереж. Це їх вплив на наше життя, наш емоційний стан і взагалі відношення до всього навколо.

  Одне дослідження показало, що люди які використовували соцмережі просто заради розглядання стрічки вбиваючи свій час - почувалися гірше, на відміну від тих хто активно використовував соцмережі наприклад для листування та обміном своїх емоцій з друзями чи близькими або коментування дописів.

  Гадаю проблема людей у наш час — це порівняння реального життя із штучним, того щовідбувається у віртуальному світі, у інших. Проблема в порівнянні своїх власних емоцій, переживань, відчуттів з тими хто транслює свою власну версію “ідеального життя” в “іншому світі” у світі соцмереж. Які нас оточують буквально скрізь.

  Помітним моментом є той, коли ми публікуємо допис про вечірки, відпочинок, похід на цікавий захід чи ресторан і рідко порівнюємо з тим, коли маємо негаразди, сварки або погане самопочуття.

  Ця нерівність і означає, коли ми порівнюємо реальне життя із картинкою у соцмережах де реальність сповнена емоцій і подій, а де ілюзія і прикрашання дійсності.

  Задумайтесь, як впливають на вас соцмережі. Як ви почуваєтесь після проводження там, ви сповнені енергії і радості чи навпаки, занепад сил і немає того заряду позитиву що був раніше.

  Невеликий експеримент — це влаштувати собі детокс від гаджетів та соцмереж, хоча б на вихідні. Зайняти себе чимось цікавим та корисним, це може бути прогулянка на свіжому повітрі, читання книги, зайнятись спортом чи втілити давню мрію, яку ви відкладали довгий час. Якось себе відволікти від буденної рутини і приділити час собі.

  А в кінці цього детоксу задуматись, як вам після нього, які ваші відчуття.

  Можливо цей виклик буде корисним.

Немає коментарів:

Дописати коментар