Интернет реклама УБС

03.06.24

«Королівський шлях українських парфумів в Замку-музеї «Радомисль»


  31 травня на Житомирщині в Замку-Музеї Радомисль/ Radomysl Castle-Museum міста Радомишль  відбулася презентація дегустаційного туру українських парфумів «Королівський шлях українських парфумів в Замку-музеї «Радомисль».


 

Гості цього заходу, журналісти, мали можливість познайомитися з історією, культурою та сучасним станом української парфумерної галузі, продегустувати унікальні авторські аромати від сучасних українських парфумерів та поспілкуватися з ними. 


  На початку презентації Українського дегустаційного парфумерного туру до всіх учасників з привітальним словом звернулася засновниця Замку-Музеї Радомисль  відома лікарка та громадська діячка, Народний депутат України VIII скликання у Верховна Рада України Ольга Богомолець. Вона не змогла прибути на захід, а тому всіх привітала через онлайн: «Війна, обстріли, страх і сум - щодня. Та десь потрібно брати сили, аби пережити цей складний час, допомагати нашим захисникам, оберігати наших близьких, і, звісно, перемагати. Тому позитивні емоції, теплі спогади, які підзаряджають нас енергією, набувають особливого сенсу. А ніщо так не пробуджує спогади й емоції, як приємний запах. От буває – відчуєте аромат, і одразу перед очима стане картина. Запах дитинства, запах кави на літньому відпочинку, запах роботи, запах квітів і саду, запах першого кохання. Так і формується наша пам’ять! Тому парфуми – це дещо значно більше, ніж стильний аксесуар. Тому наш захід - особливий  Дуже шкода, що сьогодні не змогла бути присутня у замку-музеї особисто. Та все одно – дуже вдячна усім учасникам і гостям, спонсорам та інформаційним партнерам за те, що наш захід відбувся! Ну і звісно, вдячна Збройним Силам України за те, що захищають нам, даючи можливість жити, радіти, наближати перемогу й іноді відпочивати душею!»






  Гостям заходу – пресі, блогерам, представникам туристичної галузі та лідерам думок з різних сфер діяльності організатори представили 7 талановитих українських авторів, які створюють майбутнє автентичної, саме української парфумерії з її особливими нотами, асоціаціями, натхненними нашою природою, історією, відчуттями та спогадами:

* Ася Волянська - @volya_parfum 

* Альона Штефан - ALLURE Parfume @allureparfums_ua

* Вікторія Сімич - EssenseByVita @simich.viktoriia

* Дмитро Ципердюк - "Frank Chugaiister"

* Ксандра Осініна - "Чар-зілля" @4ar.zillya @char_zillya.parfums 

* МАКС ТАБАЧУК @longhairedmax

* Юлія Манойло - MANOLI @manoliperfumes

  Українські парфумери в рамках Українського дегустаційного парфумерного туру презентували свої парфуми, розповіли про них та наддали можливість їх продегустувати. 



  Знайомство гостей з Українським дегустаційним парфумерним туром показало, як він організований, які переваги пропонує для тих хто має тури; екскурс в історію національної парфумерної галузі (його традиції та сучасні тренди; які парфуми виробляються в Україні та практичні поради як їх обрати; дегустація найкращих зразків). 

  Унікальністю парфумерного туру «Королівський шлях українських парфумів в Замку-музеї «Радомисль» та його послуги полягають в тому, що тільки в Замку-Музеї Радомисль можна придбати парфуми цих авторів і замовити послугу дегустації в романтичній атмосфері замку, з келихом українського вина після якої ви отрмаєте в подарунок парфум, що сподобався.


  Окрім цього в рамках парфумерного туру всім гостям було проведено екскурсію Музеєм української домашньої ікони ХVІІ-ХХст, який є єдиним у світі приватним музеєм домашніх ікон і старожитностей та найбільшим музеєм ікон у Східній Європі. Музей створений Ольгою Богомолець, яка за 15 років зібрала понад 5000 ікон.  Екскурсію музеєм безпосередньо провів директор музею Юрій Рудницький, який розповів багато цікавої інформації про ікони. 



  Ще були екскурсії безпосередньо ландшафтним парком замку та екскурсія  відновленою Папірнею, де архітектор та проектант замку Віктор Григорович Москалець провів майстер-клас з ручного виготовлення паперу, аналогічному тому,  на якому 400 років тому православні монахи друкували свої перші книги. Пан Віктор відродив славні традиції «папірні» Києво-Печерської Лаври. Фабрика з виробництва паперу має все обладнання, яке використовувалося у столітті, а також друкарський верстат для нанесення тексту на готові аркуші.


  Свого часу на місці замку знаходилася відома з хронік Радомишльська папірня, зведена між 1612 і 1615 рр. за наказом архімандрита Києво-Печерської лаври Єлисея Плетенецького (між 1550 і 1554—1624).


Леонід Коваленко

Немає коментарів:

Дописати коментар