Интернет реклама УБС

24.12.13

Брат проти брата

Адвокат весь час знаходиться на громадянській війні, тому що всі справи, які розглядаються за його участю, - це справи конфліктні, що дійшли до суду, при яких одна частина населення йде проти іншої. Ведуча програми "Право на захист" Ільміра Малікова і адвокат Марина Кащенкова обговорили особливості і труднощі роботи адвоката. 
Ільміра Малікова: У 1921-1924 роках в нашій країні відбувалися страшні речі: батько йшов на сина, син - на батька, брат - на брата і так далі. З подібними випадками сьогодні стикаються адвокати. 
Марина Кащенкова: Крім того, ми розуміємо, що громадянська війна характеризувалася походом класу проти класу, і іноді доходило до того, що брат піднімався проти брата. А в судах загальної юрисдикції в Україні боротьба родичів проти родичів присутня в порядку речей. Було, брат іде проти брата, хоча і це неподобство, ганьба і свинство, цинізм і гріх, але я бувала очевидцем страшних історій, коли матері замовляли синів. Боротьба родичів відбувається щодня. Заради чого? Заради золотого тільця. Що з нами відбувається?
 ІльмІра Малікова: Що з нами відбувається? Це дещо філософська розмова. Ви адвокат, професіонал, постійно маєте справу з жахливими випадками  коли люди йдуть на людей. Я працюю у правозахисному русі "Опір", тому читаю листи, звернення, теж маю справу з історіями людей, які не вкладаються в людській голові. Я весь час задаю собі питання: "Те, що ми спостерігаємо в нашій країні, це тільки зараз відбувається з нами, останні два роки - п'ять років?". Цинізм і жорстокість злочинів, їх збоченість, антигуманність досягають таких ступенів і розмірів, що замислюєшся  чи було таке за радянської влади або хоча б десять років тому. Чи дізнаємося ми просто про це більше, або стаємо все більш жорстокими ? 
Марина Кащенкова: Напевно, очевидною для всіх є та обставина, що сьогоднішня мораль констатує, що інтереси особистості вище інтересів громадськості. Раніше бувало по-різному. За радянської влади констатувалося, що все-таки інтереси суспільства повинні превалювати над інтересами особистості. Це, незалежно від внутрішнього переконання людини, стримувало як одного, так іншого від того, щоб піти в суд з позовом проти близької людини,  а іноді, щоб заволодіти її майном.

Віктор Орел

Немає коментарів:

Дописати коментар