Интернет реклама УБС

04.02.15

Стали відомі лауреати українського книжкового «Оскару»

Церемонія нагородження переможців  XVI Всеукраїнського рейтингу «Книжка року’ 2014» відбулась у приміщенні столичного театру-майстерні  «Сузір’я» 2 лютого.
Головними  організаторами  заходу традиційно виступили  Центр рейтингових досліджень «Еліт-Профі»  та Президент рейтингу, український журналіст та публіцист, Костянтин Родик.
Пан Родик наголосив, що захід не відбувся торік через складну ситуацію в країні, і не планувався й цього року, проте ми маємо жити та  бути вдячними усім, хто захищає Батьківщину зараз на фронті. Церемонію вручення відзнак було розпочато хвилиною мовчання за загиблими захисниками нашої держави та гаслом «Слава Україні».
У семи традиційних номінаціях між собою змагалися найкращі письменники та видавництва.  Варто наголосити, що автор необов’язково має бути українцем, але видавництво повинно бути вітчизняним.
 Для вручення дипломів лауреатам було запрошено видатних діячів культури, мистецтва та громадської діяльності. Зокрема переможцям потиснули руку співачка Лілу, Олімпійський чемпіон та народний депутат  Денис Сілантьєв, професор та експерт «Книжки року» Микола Тимошик,  і акторка та ведуча Наталя Сумська.
Атмосферу вечора створили студенти Київського національного університету культури та мистецтв, і, звісно ж, чарівні ведучі: креативна поетка Леся Мудрак та головний редактор журналу «Всесвіт» Дмитро Дроздовський. Завдяки їм відвідувачі поринули у таїну літератури, поєднану із музикою та театром.
Крім приємних моментів безпосереднього нагородження переможців рейтингу, у відвідувачів була можливість обмінятися порадами з приводу хороших книг. Так у спеціальному інтерв’ю для нашого видання Денис Сілантьєв, який, до речі,  цьогоріч виступив одним із організаторів  даної події, розповів, за якими книжками він любить відпочивати.
Я розслабляюсь зі специфічними книгами. Мені подобаться публіцистичні видання, пов’язані із нашою історією , економікою та політикою. Декілька днів тому я закінчив читати книгу Старікова ( рос.публіцист, письменник та блогер — прим.автора) «Шерше ля

нефть». Перед цим читав Лермонтова – «Герой нашого часу». Роблю такий собі літературний мікс.
Що полюбляєте з української літератури?
Я читав братів Капранових, поки що тільки одне їх відповідання. Зараз шукаю щось новеньке.

«Читай книжки, які стали подією» — не тільки гасло цього конкурсу, а й заклик до української читацької аудиторії, яка часто жаліється на відсутність якісної української книги. Номінанти та організатори рейтингу вкотре довели: вітчизняне книговидання є, воно розвивається і постійно робить досягнення.

Ірина Лисогор

Немає коментарів:

Дописати коментар