Интернет реклама УБС

16.04.15

Директором Національного антикорупційного бюро призначений Артем Ситник.

Директором Національного антикорупційного бюро призначений Артем Ситник. Про це заявив у четвер президент Петро Порошенко під час представлення керівника новоствореного органу. Напередодні конкурсна комісія представила на вибір глави держави дві кандидатури: Миколи Сірого та Артема Ситника. Експерти зазначають, що зараз багато залежить від того, як буде сформований склад новоствореного відомства та хто стане заступником директора.

На церемонії представлення директора Антикорупційного бюро Петро Порошенко наголосив, що антикорупційний фронт не менш важливий, ніж фронт, який українські солдати тримають на Сході України. За його словами, «вижити ми зможемо лише тоді, коли переможемо на обох фронтах».

Попервах представлення мало відбуватися на вулиці перед Адміністрацією президента, але через сильний вітер церемонію перенесли до будівлі. Тут у присутності членів комісії з визначення претендентів на посаду та двох фіналістів Петро Порошенко оголосив про свій вибір – призначити на посаду директора Антикорупційного бюро Артема Ситника.

Звертаючись до новопризначеного очільника антикорупційного відомства глава держави висловив сподівання, що в його команді знайдеться місце не лише для вітчизняних, але й до іноземних фахівців.

35-річний Артем Ситник до 2011 року працював у прокуратурі, а відтоді займався адвокатською діяльністю. Спілкуючись із журналістами одразу після призначення, він зазначив, що свідомий: суспільство чекає від нього швидких результатів. Але попервах він має з нуля сформувати відомство.

Член парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції депутат фракції батьківщина Ігор Луценко вважає радше недоліком той факт, що новопризначений керівник антикорупційного відомства є маловідомою людиною. За його словами, «якщо людина немає особливих піар-комунікаційних позицій, популярності, то їй, звісно, буде важкувато».

Експерти зазначають, що відтепер важливе значення матиме формування колективу Національного антикорупційного бюро, а надто – його керівної ланки. Адже політичні сили намагатимуться впливати на формування та діяльність антикорупційного відомства та його очільника.

Як наголосив під час церемонії представлення президент,  напередодні в суди було подано три позови, спрямовані на те, щоб зірвати процес призначення директора Антикорупційного бюро. Неодноразово зверталися й до нього особисто з метою скасувати результати конкурсу.

Метою діяльності Антикорупційного бюро є боротьба з корупцією на вищих щаблях влади.

Радіо Свобода

Немає коментарів:

Дописати коментар