Интернет реклама УБС

03.04.16

Як готують бійців Національної гвардії України

Як саме готують бійців Національної гвардії розповіли  начальник факультету Національної гвардії України  Академії внутрішніхсправ  полковник Олександр Пожидаєв та керівник прес-служби Національної гвардії України Світлана Павловська на прес-конференції 1 квітня в  Укрінформі .
В 1992 році за наказом міністра внутрішніх справ України був створений воєнно-юридичний факультет, який вже протягом 24 років випускає офіцерів  для Національної гвардії України сьогодні, а на той час це був єдиний навчальний заклад, який готував офіцерів для внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України . Сьогодні багато курсантів продовжують династію своїх батьків та дідів. 26 березня 2016 року на Солом’янській площі був проведений достроковий випуск 70 офіцерів, а наступного дня вони прибули до  військових частин. 
“На факультеті підготовки спеціалістів для Нацгвардії України Академії внутрішніх справ можна здобути освіту правознавця і психолога разом з військовим званням. Згідно з ліцензійними умовами, факультет набирає 60 юристів, які надалі виконують обов'язки командирів взводів і 20 курсантів по спеціальності психологія, які після випуску стають психологами у військових частинах  “,  – зазначив полковник  Пожидаєв .
Торік 10 відсотків від усіх вступників були учасниками антитерористичної операції, а половина - проходили  службу в частинах Нацгвардії України .
"Я хочу звернутися до молодих  людей, яким ще не виповнилося 24 роки, і запропонувати подати документи для вступу на факультет підготовки спеціалістів для Нацгвардії України, який дислокується в Києві на вул Колекторна, 4 . Після його закінчення молодь отримує  освіту правознавця та психолога, військове звання лейтенанта, досить високе грошове забезпечення і великий набір соціальних гарантій", - запевнив Пожидаєв.
На прес-конференції згадали й події 31 серпня під Верховною Радою.
Керівник прес-служби Національної гвардії України Світлана Павловська зазначила , що трагічні для Нацгвардії події 31 серпня під Верховною Радою повинні стати серйозним уроком для всіх політичних сил, які мають обирати інші шляхи для своєї "презентації і репрезентації" і не наражатимуть на небезпеку життя інших громадян нашої держави та військових , які просто виконують свій обов'язок. І не будуть периносити зону АТО зі сходу в центр європейської держави.
"У нас дуже тісні стосунки з прибалтами, вони радять нам враховувати дуже серйозні речі у підготовці командного духу кожного військового підрозділу. І коли ці хлопці виходять на службу по охороні громадського порядку і є перспектива, що там будуть якісь неочікувані деструктивні дії, безумовно, сьогодні вони вже готові", - зазначила керівник прес-служби Нацгвардії.
"У Нацгвардії України приділяють дуже серйозну увагу саме концепції психологічної підтримки і психологічного супроводу несення служби військовослужбовцями НГУ. У нас сьогодні виписується цілий ряд методичних і концептуальних документів, які будуть чітко скеровувати дії наших військових психологів не лише по реабілітації і приведенню в норму всіх, хто прийшов із зони АТО, а саме по підтримці наших військовослужбовців під час несення служби по охороні громадського порядку", - сказала Павловська.
Національна гвардія активно переймає бойовий досвід у інших країн .
“У нас з нашими іноземними колегами  обопільна зацікавленість у тому аби перейняти досвід. Тому що те, що у нас відбувається на сході України - приклад, з яким не знайомі наші іноземні партнери  “ , - наприкінці зустрічі розповіла Павловська .

Оксана Харченко

Немає коментарів:

Дописати коментар