Интернет реклама УБС

02.07.16

ВЕЛИКЕ СВЯТО МАЛЕНЬКОГО МІСТЕЧКА

У перший уікенд літа в мальовничій Бучі, що під Києвом та в українській столиці відбувся ІV Міжнародний музичний фестиваль «О-FEST-2016» присвячений опереті, опері та мюзиклу. Протягом двох вечорів зірки світової сцени дарували своє мистецтво вибагливим українським глядачам. Цього року участь у фестивалі взяли представники 15 країн: Чехії, Білорусі, Болгарії, Грузії, Азербайджану, Казахстану, США, Китаю, Литви, Молдови, Польщі, Румунії, Словаччини, Фінляндії та України. 
Відкриття фестивалю відбулось 4 червня в чудовому ландшафтному парку Бучі. Протягом всього дня там працювали вісім локації, де брало участь у фестивалі десятки колективів, серед яких камерні ансамблі, джазові, прихильники народної музики, а також хореографічні ансамблі, які представили різноманітні танцювальні напрямки. Кожен присутній насолоджувався тим, що йому подобається більше. Також в рамках фестивалю відбулись численні художні виставки, а також виставки прикладного та декоративного мистецтва. Всього в програмі першого дня фестивалю були задіяні близько 500 учасників.
Увечері, в Літньому театрі Бучанського міського парку відбувся Міжнародний Гранд-концерт, який зібрав рекордну кількість глядачів. Охочих доторкнутись до високого мистецтва було так багато, що багатьом довелось слухати концерт стоячи і не лише в глядацькій залі… 5 червня фестивальні події упродовж всього дня відбувались в Києві – біля бувшої Арки дружби народів. Окрім різноманітних арт-проектів: художніх виставок прикладного та декоративного мистецтва, майстер-класів, перформансів, кулінарних показів тощо, кияни та гості столиці змогли послухати професійні джазові колективи, почути бродвейські хіти  у виконанні театру мюзиклу, а також побачити виступи дитячих хореографічних ансамблів, познайомитись з культурою різних народів світу. У рамках фестивальних заходів відбулись виступи грузинського ансамблю «Іберієлі»,  Україно-іспанського центру «Школа фламенко», народного театру індійського танцю «Накшатра», майстрів традиційного японського бойового мистецтва «кендо» Україно-японського культурного центру. Українські народні танці презентував народний хореографічний ансамбль «Квіти України». Участь у концертній програмі взяли понад 20 колективів.
Увечері, на сцені Національної оперети відбувся Міжнародний Гранд-концерт за участю гостей фестивалю – солістів провідних музичних театрів світу. Кияни та гості столиці почули улюблені фрагменти з оперет, найвідоміші оперні арії, а також твори, що виконуються дуже рідко. Зокрема, фрагменти з оперети Ф.Легара «Паганіні», Ж. Пресгурвіка «Ромео і Джульєтта», У. Гаджибекова «Аршин мал алан» тощо. Концерт пройшов з величезним успіхом, публіка зустрічала  та проводжала виконавців стоячи і бурхливими оплесками.
Наступного року, свято неодмінно повториться. На свій перший ювілей організатори запросять знову легендарних світових зірок. Їх буде ще більше, а сам Фестиваль триватиме три дні і почнеться в п’ятницю. В рамках Свята оперети відбудуться спортивні змагання. Організатори у постійному пошуку, адже досконалості немає меж. Побажаємо їм творчих успіхів!

 Дмитро Нагорний, фото Зоя КРАВЧЕНКО

Немає коментарів:

Дописати коментар