Интернет реклама УБС

10.09.17

Будьмо …» Виставка творів Марка Галенка

     Національний музей українського народного декоративного мистецтва 8 вересня 2017 р. о 17 год. запрошує на презентацію виставки члена Національної спілки художників України Марка Галенка «Будьмо …».
     Марко Галенко – художник різноплановий: йому підвладні як традиційні гончарні форми, так і вишукані скульптури або монументальні, просторові композиції. Його роботам притаманні вишуканість, тендітність та елегантність, які походять від особистості самого художника. Його персонажі розумні, добродушні, привітні та усміхнені до життя і до кожного глядача.
     Митцю властиве витончене світосприйняття, делікатне, доброзичливе ставлення до світу взагалі та до людей зокрема. Про Марка Галенка впевнено можна сказати, що він творить мистецтво позитивних емоцій.
     Письменнику Костянтину Паустовському належать слова: «Справа художника – народжувати радість» – і роботи художника Марка Галенка – вірне тому підтвердження. Марко Анатолійович любить життя у всіх його проявах, любить людей. Він яскраво живе, добродушно спілкується і творить на радість людям. Марко – філософ і лірик, який з гумором дивиться на світ.
     Заслуги художника загальновизнані: він є учасником понад 50-ти виставок, арт-проектів, фестивалів, симпозіумів і пленерів в Опішному, Запоріжжі, Слов’янську, благодійних програм «Глини Донбасу – дітям-сиротам» у Ворохті та Одесі. Він є одним із засновників Київського творчого об’єднання «Гончарі» та художнього підприємства і галереї сучасного мистецтва «Грифон», викладає мистецтво кераміки в київській гімназії ім. Т. Г. Шевченка.
     У 2006 році за роботу «Арлекін» отримав першу премію на міжнародному фестивалі скульптури, кераміки і гончарства «Аржиля» у Франції (м. Румазьєр Лубер). Марко Галенко – автор герба Печерського району м. Києва та герба рідного с. Дідовщина Фастівського району Київської області.
     Твори художника зберігаються у музеях, приватних колекціях, галереях в Україні та за її кордонами (Данія, Іспанія, Італія, Канада, Німеччина, Польща, Росія, США, Франція, Чехія).
     
     Виставка працюватиме до30 вересня 2017 р.

Немає коментарів:

Дописати коментар