Интернет реклама УБС

21.02.18

«Біофоніка», що це таке?»

«Ті самі питання, які турбують,
Бентежать і спантеличують нас,
уже вставали перед всіма мудрецями –
всі без винятку, –
і кожний відповів на них в міру своїх сил;
відповів своїм життям та своїми висловами».
Торо Генрі Девід. ХІХ ст.

Зимно, сиро та вітряно. Чергова річниця Революцї гідності. Все нові думки на стару тему, на екрані телевізора чергове ток-шоу, якийсь формат, виступає тричі прокурор та гарно і правильно каже. Між іншим всі правильно виступають. Солістів багато, а хор не звучить. Чотири роки шукають формулу побудови щастя та успіху і золотого перетину. Та що там 4 роки, 27 років все шукають. Взавгалі шоу виглядає як «Миронівський острів невезіння». Виникає питання, де ж вона та істина, що всі її шукають 27 років?
Вирішую зателефонувати засновнику «Біофоніки» Петру Терентійовичу Гончаруку, який по дрібницям передбачає майбутнє. Так одного разу ще в 1961 році він побачив що чекає Радянський Союз. Побачивши, як хлопчаки ганяють ногами маленьку круглу булочку за 3 копійки, згадав не давній голодний 47-й рік і подумав, що в цеї країни не має майбутнього й до 2000 року вона лусне. А луснула та держава ще раніше, в 1991 році. Набираю номер телефона Петра Терентійовича і домовляюся на зустріч допомогти висвітлити тему 27 річного невезіння. Приїзджаю до нього, вітаюся, а старий в цей час гріється біля каміну, і зразу питаю про те, чого ж ми так погано живемо?
«Коли людина погано дихає, вона поганот говорить, думає, а значить і живе!» – відповідає мені біофонолог.
А як це люди погано дихають?
- Погано дихають, бо не керують процесом дихання. Вміння керувати дихально-мязовою системою та управляти нею забезпечує людині доступ до керування особистою волею, дозволяє практично маніпулювати свідомістю на всіх рівнях буття розкрити невимірений до цього часу потенціал та активувати внутрішні сили людських можливостей. А тепер уявіть, що всі дихають погано і не реалізовують себе та свій потенціал. Негативна енергія всієї нації розбиває та руйнує можливості генерувати національну ідею побудови зразкової держави ще з 1917 року.
А ви дихаєте правильно?
- Неперевершено.
То підскажіть тоді як нам українцям можна генерувати національну ідею?
- Прочитати мою книжку «Биофоника. Власть божественных вибраций», яку можна знайти в Інтернету і зрозуміти, що життя – це змагання всіх держав і народів за І місце. Рішення бути і стати кращими на всій планеті і є найвищою національною ідеєю. Загалом потрібно повернути прапор, щоб Сонце було на горі, а внизу знаходилась планета, відкорегувати слова гімну, щоб перестати постійно вмирати і прийняти загально-національне рішення та за принципом олімпійських ігор зразу на стиарт!
Здається, що відкрити нині нову галузь науки чи бодай новий напрямок, уже просто неможливо. А тут чую біофоніка, а що це таке власне є?
– Якщо стисло, то це гармонія, щастя, успіх. Таким загальне визначення біофоніки. Якщо взяти успіх, то його треба розкрити. Успіх – який? Щастя – яке? Гармонія – яка? Про біофоніку можна розповідати довго й докладно, вона «присутня» в усіх виявах людського життя і охоплює всі процеси, які відбуваються в людині, починаючи з клітинного рівня і завершуючи творчою думкою особистості. Причому ця інформація про людину не розпорошена, а сфокусована і науково доведена.
Петре Терентійовичу, як Ви входили в цю незвичайну науку про людину?
– Це шлях досить тривалий і цікавий, але поки що його залишимо за кадром. Ясна річ, життя прожити – не поле перейти. Людина стикається з величезною кількістю проблем, які має долати. Але чи може? Часто вона не може розвязати особисті проблеми навіть на рівні своєї біологічної системи. Що вже казати про те, аби досягти внутрішньої злагоди через гармонію розуму, душі і тіла. Є прислів’я: якщо переможеш себе, то переможеш увесь світ. Але людина не може перемогти себе, і досить часто не тому, що не хоче, а тому, що не знає як підступитися до розвязання своїх особистих біологічних проблем. Така людина дезорієнтована і не може розраховувати на успіх. Нині інформація про біологічну систему людини і її взаємодію з навколишнім середовищем та Всесвітом дуже розпорошена. Біофоніка береться пояснити людині як збагнути себе, і зорієнтовує на високий рівень щастя, пов'язаний з високим рівнем свідомості й духовності. Цю науку можна розглядати під різними кутами зору, оскільки найскладнішими і найцікавішими явищами в цьому світі є людина і все, що пов’язане з її будовою та діяльністю, яку вона здійснює упродовж життя. Біофоніку можна трактувати як технологію, філософію, систему, метод, спосіб та спрямування. Якщо розглядати біофоніку як технологію, то це технологія успіху і процвітання людини. Якщо – як філософію, то це філософія життєдайних вібрацій і орієнтації людини у Всесвіті. Якщо розглядати біофоніку як систему, то це корекція всіх функцій і систем людини та вдосконалення їх до найкращого стану. З позиції методу – це бодібілдинг м’язів системи дихання і звукоутворення. З огляду на спосіб – це загальна йога, що передбачає нарощування дихальних і голосових м’язів. І все це спрямоване до гармонії особистості в самому собі і у Всесвіті. Біофоніка може пояснити будь-які процеси, які відбуваються у Всесвіті або кожній людині окремо, бо то є природа структури коливань на рівні не тільки молекули, а частин атому. Суттю біофоніки є життєдайний первинний звук. Коливання живого слова є первинні, тобто такі, які перші народжують. Усе починається в цьому світі з первинного життєдайного звуку, з вібрацій первинного життєдайного коливання людського голосу, названого біофоніка. Щоб глибше пізнати біофоніку, ще раз хочу наголосити на тому, що варто було б прочитати мою книжку, яка увібрала знання про неї. А в одній статті, навіть найрозлогішій, весь обшир питань викласти неможливо. Із книгою можна ознайомитися в Інтернеті, зокрема відкрити її можна натиснувши на посилання:
Ви зазначили, що багато людей можуть не розраховувати на щастя. Як же тоді пояснити те, що наприклад, чимало бізнесменів заробили неабиякі гроші і вважають себе щасливими людьми, а засоби масової інформації пропагують, що матеріальні блага є сновою людського щастя?
– Людина народжується в цьому світі саме для того, щоб бути щасливою. Але нині побачити людину з щасливими обличчями – рідкість. Така ситуація спостерігається через те, що кожного дня всі люди стикаються з особистими, соціальними, психологічними та іншими проблемами. Як стати щасливим – чіткої відповіді ніхто не дає, ні партії, ні церкви, ні психологи, ні робота. До того ж, людина може помилитися, орієнтуючись на ті чи інші цінності. Скажімо матеріальне багатство можна прийняти за щастя. Але це різні речі. Безумовно, людина прагне бути забезпеченою, жити в достатку. бути соціально дієвою і якнайповніше реалізувати себе. А для цього треба знати свою місію, яку ніхто не може підказати. І можна наробити дуже багато помилок, приймаючи бажане за щастя. З позиції біофоніки щастя є особливим станом біологічної системи.
Петре Терентійовичу, а Ви можете навчити людей стати щасливими?
– Людині можна підказати шлях, яким їй варто йти, а чого вона на цьому шляху досягне, – залежить від неї самої. І той шлях має бути зрозумілим, лаконічним і якомога конкретнішим. Кажучи про щастя, відчуття його на біологічному рівні, слід зазначити, що у стародавніх народів були певні етапи, які необхідно пройти для досягнення щастя. Наприклад, класичні щаблі йоги. Або, скажімо 10 заповідей у християнстві. Аби відчути щастя, слід оволодіти 8 щаблями йоги. Перший – моральні максими, що нагадують 10 християнських заповідей. Потім йде кодекс особистої поведінки, самодисципліни. Далі фізичні вправи та культура, пранаяма – наука про дихання. П’ятий щабель – «відключення» почуттів, які належать до особистої біологічної системи. Шостий – зосередження. Сьомий – спостереження. І восьмий – вищий екстаз, стан щастя. Але цей стан досягається через осягнення й оволодіння всіма етапами самопідготовки, тобто дороги до себе: пізнання себе, свого особистого кодексу. Якщо людина аморальна, не самодисциплінована, не має фізичної і загальної культури, не вміє скористатися найголовнішою функцією – керувати своїм диханням і волею, не може керувати свідомістю, фокусувати свої творчі можливості, то як вона може прийти до стану щастя. Дуже легко писати про біофоніку з огляду на прагматичні й досить конкретні вимоги, які існують у кожній релігії, суспільстві тощо. Але людина, як правило, не хоче побороти свої х примітивних, на фізіологічному рівні, запитів. Людина – грішна. Заповіді відомі, але майже ніхто їх не виконує. Щастя бажають, а дотримуватися вимог, без яких воно неможливе, мало хто намагається.
Але ж люди ходять, наприклад, до церкви, моляться там?..
– Церква не є сеансом миттєвої духовності. Не можна стати духовним, переступивши поріг храму, помолившись та поставивши свічку. Побути в церкві – ще не означає змінитися. Змінитися треба до церкви. Духовність залежить від самої людини. Якщо людина живе за законами Всесвіту, то вона і вільна, і щаслива, незалежно ні від кого, крім Всевишнього.
То Ви можете людей навчити цим можливостям?
– Навчити людей можна, вони починають вчитися тоді, коли їх змушують до цього обставини. Творець задумав людину бездоганною істотою. Але якою вона стає, явившись у цей світ? Дуже часто, на жаль, – лінивою, пасивною, бездуховною, безкультурною, – негативною, як для себе, так і для оточення. Завданням біофоніки є поширення інформації через живий фізіологічно правильний та довершений звук, яку інша людина сприймає на підсвідомому рівні. Звук є носієм повної інформації від людини до людини. В спектр живого звуку можна закласти інформацію як позитивну, так і негативну. Тому, в давні часи все краще в мистецтві звукоутворення – чи то інструментів чи то людських голосів – ставилося на службу релігії. А релігія повинна була освітлювати людині дорогу до Бога, а не віддаляти її від прагнення духовно самовдосконалюватися. А ми знаємо, що фізичний стан людини є, так би мовити найдальшою позицією від Бога. Якщо людина після фізичного рівня змінюється, вона змінює субстанцію і переходить в наступну польову структуру – ефірну, потім астральну, ментальну, каузальну, будхічну і атманічну. Матеріалізація енергії переходу на фізичний рівень є віддаленням від Бога, а навпаки, протилежний вектор є напрямком до Творця. Релігія завжди, якщо вона не характеризувалася насильством (хрестові походи), була покликана робити людей кращими, гуманнішими. Дуже шкода, що на релігійному грунті відбуваються міжрелігійні зіткнення людей. Всі згодні з тим, що Бог єдиний, але при цьому сперечаються, чия релігія краще і хто ближче стоїть до Бога. Найкраще було б, якби всі релігії порозумілися. Взагалі порозумітися людям важко, бо дуже часто людина переслідує або свої егоїстичні позиції, або загальнонаціональні чи державні, що досить часто ставляться вище інтересів сусідніх держав. Але біофоніка в політику не втручається, вона оперує історичними фактами для того, щоб на них доводити свою актуальність. Скажімо, уже чимало цивілізацій загинуло, тому можна очікувати загибелі і нашої, Треба розглядати причини, які до цього ведуть. Але щоб цього не сталося саме біофоніка і надана людству для його виходу із тупікової кризи, виживання, та повернення до вічного щасливого життя, задуманного Самим Творцем. Біофоніка наголошує на історичних та природних факторах. Політика сьогоднішнього дня не цікавить біофоніку, бо то не є історичний факт. То ще не кристал, а рідина. Біофоніка бере до уваги історичні факти, які вже відбулися і важливі для того, щоб через засоби біофоніки відтворити сенс людського буття.
(Далі буде).
Інтервю вів Леонід Коваленко.

Немає коментарів:

Дописати коментар