Интернет реклама УБС

09.01.19

Інтерв'ю з професором з Південної Кореї Пак Сонг Су, представником організації Global Youth в Україні та головою UYF (Ukrainian Youth Festival), ректором Всеукраїнської філії Міжнародного інституту розвитку інтелекту (International Mind Education Institute, Республіка Корея)

Професор Пак Сонг Су:
Метою нашої організації є виховання здорового мислення у молодих людей, для того щоб вони стали лідерами майбутнього, які змінять свою країну.
Ми працюємо для того, щоб змінити весь світ.
У нас існує кілька напрямків:
MIND освітa. У навчальних закладах нас вчать знань, але не вчать мудрості. Через ментальне створення освіти ми тренуємо внутрішній світ молодих людей, щоб вони могли мати силу долати труднощі і робити виклик.
Волонтерська програма на 1 рік за кордоном, за допомогою якої молоді люди можуть поїхати за кордон, і перебуваючи серед місцевих жителів, вивчати мову і культуру, набиратися досвіду для того, щоб по поверненню в свою країну здійснювати зміни.
Також ми проводимо різні культурно-освітні заходи, мовні табори, виставки культур, через які знайомимо молодь з культурою різних країн, в яких побували волонтерами українські студенти.
Ми співпрацюємо з багатьма посольствами та громадськими організаціями.

Протягом 3 років існування нашої організації ми провели дуже багато заходів, 260 тільки за 2018 рік. Деякі з них досить масштабні. У команді Global Youth приблизно 100 членів по всій Україні. Це як студенти, так і молодь, які працюють. Для організації, скажімо, World Camp, необхідно багато продумати, тому команда організаторів спрямовує зусилля саме туди. У той час як для допомоги ми залучаємо волонтерів, як українських, так і з за кордону. Ми проводимо безліч заходів по Україні, багатьом цікавий наш рух, тому вони приєднуються в якості волонтерів на наступні заходи. Крім цього, відмінно працює СММ, так наприклад на фестиваль ми отримали близько 800 заявок на волонтерство з яких, пройшовши відбір, до нас приєдналися чимало молодих людей. Також, варто згадати ЮВС всеукраїнську волонтерську організацію, яка, дізнавшись про наші масштаби, зініціювали партенерство на фестивалі.
Всі наші заходи організовують члени Global Youth, але ми вважаємо релевантним залучати більше людей оскільки Україна потребує змін і масштаби наших заходів ростуть. Будемо раді новим можливостям партнерства і співпраці з боку інших НГО, що займаються розвитком країни.

Самі успішні наші заходи:

Korean camp, English camp з носіями мови з Кореї і США (24-26 квітня). На таборах крім уроків з вивчення мови, також були національні танці, які познайомили учасників з культурами інших країн; виступу, спеціально запрошеного з Кореї, оркестру та хору Gracias; лекції з розвитку інтелекту Mind Education. Global Youth Fest 2018 - фестиваль волонтерів, які повернулися з різних країн де провели 1 рік. Унікальний фестиваль вперше пройшов в Києві, об'єднавши молодь зі всієї України. Студенти, які повернулися з Індії, Кореї та країн Африки, поділилися своїм досвідом і розповіли про волонтерську діяльність. Таким чином учасники фестивалю змогли дізнатися про діяльність українських волонтерів за кордоном, а також про культуру та традиції тих країн.
Інтерв'ю:

Ми чули про вашу організацію і хотіли б взяти у вас інтерв'ю, не заперечуєте? Ось є Ваша організація і що це за організація?

У 2005 році в Південній Кореї з'явилася перша організація. Чому ж вона була заснована? Спершу вона утворилося - це було об'єднання асоціацій американських студентів і корейських студентів. Там, до речі, дуже багато діаспори корейської проживає в США. Коли вони виховують своїх дітей в Америці, всі батьки працюють і залишають своїх дітей без нагляду. Діти гуляють самі по собі, вони ходять зі зброєю, це стало проблемою і батьки таких дітей відправили в Корею. Та людина, яка є наставником і засновником нашої організації, він почав їх навчати і тренувати, став перевиховувати дітей, за місяць вони дуже сильно змінилися Він змінив їхнє мислення, став духовним наставником, більше цього, він сказав так, що молодь - це головний герой майбутнього . З'явилися однодумці і вони стали змінювати майбутнє молоді.
Це більш ніж в 100 країнах в усьому світі у нас є філії і ми проводимо освітні програми. Корея кілька десятків років тому була дуже бідною країною. Ми пережили війну, ми були колонією у Японії, дуже багато труднощів які ми пережили. Ми досягли того рівня, що ВВП корейця за рік становить 32 000 доларів. Ми перша країна яка перетворилася з тієї, яка отримувала допомогу, в ту, що тепер надає допомогу іншим. Ми вчимо молодих людей і проводимо по всьому світу освітні програми, організація все більше і більше зростає. В Африці дуже багато людей які живуть в бідності, дуже багато ООН допомагає, але, на жаль Африка ніяк не змінюється. Існує країна Малаві, де уряд будує житла для людей які не мають дому, абсолютно жахливе життя, там є наркотики і там просто уряд опускає руки.
Людина, яка є місіонером, поїхала туди, він отримав запит. Він побачив жахливий стан в країні. Він почав допомагати, і молодь і студенти в країні почали змінюватися.
Нас запросили з Південної Кореї, ми навчилися новим технологіям, в Африці ми будуємо центри, побудований центр Candy, там побудували такий центр, де різне устаткування, там проводиться навчання, центри на кшталт коледжу або училища, технікуму, ось такого роду ми побудували освітній центр, ми навчаємо спільно студентів, саме їх свідомість стає здоровою, змінюється свідомість, змінюється країна, застосовуються освітні програми для молоді.

Звичайні люди цим не можуть займатися, тільки якщо у людини є стрижень якийсь, що є стрижнем сили проводити таку роботу, але якщо немає тоді це просто як підприємництво. Ми не працюємо як комерційна організація, ми збираємо лідерів по всьому світу і ми плануємо повністю змінити світ.
Ми змінюємо наркозалежних людей.

Є люди, ті які противились владі, ліва партія, таких противників близько трьох мільйонів людей в Колумбії, які проти влади виступають, вони стріляють, вони мають танки, вони ведуть партизанську війну. Не можуть ходити в школу діти. І ось, уряд Колумбії зробив так, що між сторонами, які протистоять, відбулося примирення. Але проблема в тому, що діти довгий час не могли отримати освіту і влада не могли нічого зробити. Саме ми цим і займаємося, відкриваємо школи. Колумбія - найперше місце займає по виробництву наркотиків, підводними човнами відправляють наркотики, дуже багато наркотиків. І ось, участь в сепаратизмі перегороджує сепаратистам шлях в Америку.
Які небезпеки все ж є, ось причина чому працюємо так, здійснюємо освітні програми.

Я є відповідальним в Україні.

Президент УСПП Анатолій Кінах мені розповів, близько чотирьох мільйонів покинули Україну, в дійсності, 5 млн., Сказав що більше 60% з них вже не повернутися,
це виходить, одна десята частина вже зникла з України. Це проблема для України.
Ось чому ми провели фестиваль під назвою "Back to Ukraine", робота по поверненню людей в Україні. Ця тема зараз дуже актуальна.

Я тут проживаю в Україні. Мої діти закінчили університети тут, старший син закінчив університет імені Шевченка молодший закінчив авіаційний, НАУ, ви, може, бачили, старший син перекладав на заході. Це мій старший син, він проживає в Пітері, він навчався тут і він проходив військову службу в Кореї при головному штабі розвідки при уряді Корея коли проходив військову службу.

Зараз він спілкується з людьми з України з Росії і таким чином він набагато краще став говорити і зараз в Петербурзі, працює там в нашій організації.

Через те, що я і мої діти проживали тут, мені ще більше цікаво тут, більш цікавою є Україна Тому що, якщо в Україні краще за всіх, тоді моїм дітям краще. Ми провели фестиваль, ми мріємо про майбутнє. Ось це відповідь на перше питання, друге питання які напрямки вашої діяльності в Україні. Управління освіти яким проводимо тут діяльність, цей
підрозділ займається культурним обміном і культурою. Є підрозділ, який займається навчанням мов, також освітній підрозділ який займається освітою. Ми маємо зв'язок з усім світом.

У Міністерстві оборони проводимо освітні програми для людей у ​​яких в свідомості щось пішло не так після участі в військових діях, також ми проводимо освітні програми в тюрмах і колоніях.

У нас є освітні програми, бізнес освіта, проводимо тренінги, культурний обмін, кожен з них ми поступово розвиваємо.

Корея зараз живе добре, вони мають свій інтерес, щоб ми жили добре, ми живемо добре зараз, але проблема, що люди скоюють самогубства. Просто так, без будь-якого mind люди заробляли багато грошей.

Технології дуже розвинені, з нічого роблять рис штучний в Китаї. виробляють штучне масло, вони роблять з того, що вже викинуто, переробляють відходи, з них робить і молоко які їдять діти маленькі, порошок вони змішують, шкідливі речовини, коли діти їдять це, тоді у людини починаються різні відхилення.

Вони відкрили фальшивий банк, і, знаєте, скільки вони грошей туди вклали - близько 35 млн. Думаю що буде далі, в цих речовинах є свинець, це дуже шкідливо для організму.

Погано буде якщо будете займатися тільки матеріальними речами. Нас запросили в Китайський Комуністичний Союз, я там проводив лекцію, зібрав батьків китайських дітей, провів з ними лекцію.

Україна може поліпшуватися. Українці здатні люди. В Україні багато людей відкрили іноземні підприємства, але вони скоро збанкрутують. 

І яку освіту пропонуємо ми? У нас є розклад.
Був офіційний предмет, в лінгвістичному університеті Я читав курс лекцій чому ж важливий mind

Що таке mind - це правильно використовувати свій внутрішній потенціал. 

Щоб водити автомобіль, повинен бути водій. Автомобіль корисний, якщо людина добре водить, але якщо людина не вміє водити автомобіль автомобіль стає небезпечною зброєю.

Навіть можуть неправильно використовувати внутрішній потенціал. Приклад в наркотиках, аферизмі це величезна проблема, як ми повинні використовувати внутрішній потенціал. У школах, навчальних закладах навчають знанням, але не вчать мудрості, а ми саме вчимо, що таке мудрість і у нас є освітня програма. Людина, щоб викладати повинен прийти тренування і ми представляємо йому можливість як пройти тренування так і практикуватися. Ми проводимо тренування для них. І хто проходить тренування, вони відправляються на практику в різні країни світу, це новий світ для них, вони починають по новому жити.

В Україні є також можливими освітні програми, для цього плануємо побудувати великий центр, альтернативну школу, також музичну школу. Тому що музика необхідно людині зараз. Музика поступово вмирає по всьому світу.
Також освітній центр, який допомагає для влаштування на роботу, підготовка до працевлаштування, навчання комп'ютера і також мовам бо, коли ми володіємо мовою, ми можемо працювати в глобальних всесвітньо відомих компаніях в різних країнах, з якими ми маємо меморандуми. Ми повинні мати добрий зв'язок з усім світом.

Розкажіть трохи про себе, Ваш життєвий шлях, як Ви починали свою діяльність?

У дитинстві я жив нещасно, мій батько багато випивав, мені необхідна була точка опори і я став віруючим. Мій батько мучив нас. Раніше я жив для себе, але я змінив мету життя і став жити для інших. І після цього у мене з'явилося бажання жити. Я хочу жити заради інших. Коли я почав жити для інших людей, я став набагато щасливішим через те, що
змінилася мета мого життя. Я так своїх дітей виховував обов'язково. Живіть заради інших, ніколи не відмовляти якщо хтось у вас попросить чогось. Ви пожалійте. Допоможіть.. Мої діти дуже добре живуть зараз. Хороші відносини, і наша сім'я стала набагато здоровішою.

Всіх, хто приходить в наш будинок, ми хочемо нагодувати, хоча фінансів не дуже багато, це самопочуття щастя.
Також і вона, ця дівчина пройшла цю програму, вона доглядала за хворими коли перебувала в Південній Кореї волонтером, вона ходила в будинку престарілих, там де люди похилого віку, вона навчала дітей, вона стала щасливішою тому, що заради інших живе, займається, це  щастя, коли вона може далі так чинити.

Ми не віримо в якийсь дух дивний, ми читаємо Біблію,  спілкуємося, в Біблії ми бачимо, як жили люди про яких написана Біблія, ми шукаємо причини, через що люди страждали.
Ми, люди які мають правильне здорове мислення. Наприклад, наші почуття, відчуття не приносять багато допомоги. Коли ми приймаємо рішення, керуючись нашими відчуттями, взагалі багато проблем потім з'являється. Тому ми навчаємо здоровій душі, сильній душі.

В автомобілі існує звичайне скло, також є і ущільнене, куленепробивне скло. Знаєте, в Кореї був такий випадок. Один солдат за місяць до дембеля, він взяв свою гвинтівку і дуже багато розстріляв своїх товаришів по службі, це недавно сталося. Коли почали досліджувати, чому він убив своїх товаришів по службі, з'ясувалося що, як він говорив, " вони нехтували мною", тому він убив їх. Якщо б він мав сильний дух. Ось, якщо скло дуже крихке, його трохи зачепити, воно розіб'ється. Але є куленепробивне. Якби він мав сильний, повний дух, навіть якби і нехтували, він би подумав, ну нічого, нехтуйте, я витримаю. Але навіщо розстрілювати людей за таке. Різниця така: ось, є сильне серце і слабке серце. Ми тренуємо, щоб було сильне серце, сильна мораль. Тоді ми виходимо за межі наші.
Людина стає лідером і вже не живе для себе. 

Звідки з'являються проблеми в Україні? Лідери слабкі, вони живуть тільки для себе, але
є сильні лідери, з сильним серцем, які мають mind і вони роблять виклик своїм обмеженням і він можуть вже утворити новий світ.

Немає таких східних особливостей. Насправді політики отримують з дитинства базу, потрібно отримувати правильну основу.
Повністю мораль всієї країни повинна змінитися. Я знаю одного такого президента, який мав такий mind, якого не було ні у кого з звичайних людей. Якщо я президент, хіба не я повинен змінити цю країну? І хоча він був політиком, але він дав свободу підприємцям.

Є така фірма Хюндай, є голова, цій людині він дав багато свободи дій. Він сказав йому - побудуйте автомобільний завод.

Але якщо є автомобілі, так повинні бути траси для них тоді буде простіше побудувати, створити автомобіль. Тоді покликали прем'єр-міністраН Німеччини Як ви думаєте що він сказав нам робити для розвитку-побудуйте траси постеліть дороги.

Цей голова компанії Хюндай, він постелив шлях від Сеула до Пусану, президент йому доручив, будівельна компанія Хюндай зробила це. Але вони не знали технології виробництва автомобілів, тоді вони поїхали до Японії і там навчалися технології, приїхали і створили перший автомобіль.

Автомобіль дуже добре вийшов, почали більше виробляти і більше автомобілів почали їздити по автобану. Країна почала розвиватися.

Дуже хороший mind мав лідер. Але щоб виробляти потрібно імпортувати деталі. Тоді потрібно мати долари, валюту. Країна була дуже бідна і не мала валюти. Але потрібен був бензин, який був в арабських країнах, дуже дорогий бензин. Араби багаті, дуже багато будували, вони мали багато нафти але не було землі для обробітку Вони хотіли зробити поля для обробки, вони хотіли постелити траси, вони переробляли морську воду і поливали цією водою поля.

Нас запросили саме в цю будівельну компанію щоб будувати. Президент сказав своїм міністрам, давайте ми туди поїдемо ми там будемо
будувати. Він запропонував відправити будівельників компанії. Ми будемо там заробляти гроші, сказав він.
Вони поїхали туди а там взагалі жахливі умови до 60 градусів піднімається температура. Ну які там умови роботи, якщо відправити
робочих, вони не можуть там знаходиться довго вдень, дуже спекотно, велика температура. по-друге,, там немає алкоголю, якщо чоловік працює, йому потрібно випивати.
Без жінок не можуть теж працювати. Ну що ж робити. Тоді відправили голову компанії Хюндай. Коли він повернувся, президент спитав про три речі, ось ці причини. Голова Хюндай каже - можна працювати, днем ​​спекотно, ми будемо спати під кондиціонерами ,а вночі будемо працювати. Коли не випивають, то гроші зберігаються і всі їх можна відправити в Корею. Якщо обходяться без жінок, то можуть спокійно потімп повернутисяв свої сім'ї.
Ось одні кажуть, можна зробити, а інший mind каже, що не можна. Ми змінюємо mind, робимо, щоб країна розвивалася і ставала краще.
Україна весь час програє у неї тпоки що такий mind. То у неї через Росію не виходить, то через ще щось. Потрібно мати у політиків здоровий mind. Якщо у тебе здоровий майнд, то у твоїй сім'ї здоровий майнд і у країни. Ми вчимо здоровому майнду.

Скажу вам, є паспортний стіл Зараз зробили Паспорт Сервіс. Дуже схоже на Корею. Дуже все просто. 

Ми з Анатолієм Кириловичем Кінахом підписали меморандум про співпрацю.

Розкажіть, будь ласка, про програми культурного обміну з іншими країнами.

Слово цивілізація походить від слова рис. Первісні люди займалися полюванням, риболовлею. Вони спостерігали як змінювалася весна на літо, літо на осінь. Бачили насіннячко, як воно проростає. І м'ясо, потрібен був інструмент на що наколювати м'ясо. Потім питання, а чи можна красиво їсти. З'явилася культура. Від цього почала розвиватися культура, теж не просто вони їли. Також культура отримувати якісь звуки не
просто так а в гармонії. Звідси створилась класична музика.

Що таке культурний обмін.
Є різні культури. Ми проводимо виставки, де представляємо різні культури.
Нещодавно зустрівся з головою Союзу африканського контінента.ми обговорили те що в травні 20-х числах ми проведемо африканський день, ми підготуємо виступ, проведемо фестиваль, вивчимо і представимо африканську культуру. Культури повинні об'єднатися, глобал означає
єдине.

Хто вам допомагає фінансово. для для проведення своїх заходів тому що це дуже необхідна така складова?

У нас є близько п'ятисот членів асоціації в Україні, і багато спонсорів з Кореї. Люди, які мають владу нам допомагають. Також ми отримуємо допомогу від посольства. Ми працюємо з посольством. Посольства іноді не дуже нам допомагають.
Потрібно разом працювати тому що ми маємо велику організацію і проводимо заходи. Ще багато допомоги отримуємо від уряду. Також деякі президенти з різних країн допомагають нам.Але все одно нам необхідно більше допомоги. Ми будемо і надалі зустрічатися з політиками.

Ми реалізуємо такі заходи, нам потрібно більше реклами і більше роботи із засобами масової інформації, щоб ми разом працювали. У Кореї ми плануємо провести великий захід і туди запросимо ЗМІ. Ми також об'єднуємо ЗМІ з усього світу.

Надаємо посилання на приклади діяльності професора Пак Сонг Со і його організації:











Інтерв'ю провели:
Олександр Майстренко
Леонід Коваленко

Немає коментарів:

Дописати коментар