Интернет реклама УБС

22.03.19

«Капітан Марвел»: Вище! Далі! Сильніше!


(Слово «Marvel» перекладається з англійської мови як «чудо»)
«Detective Comics» або «DC Comics» - велике видавництво коміксів, аналогічне «Marvel Comics». *

Ось уже протягом 11 років ми, затамувавши подих, з трепетом спостерігаємо за зростанням і сходженням «Кінематографічної всесвіту Марвел», який рік за роком, від картини до картини, стає не тільки еталоном і знаком дуже високої якості в даному жанрі, а й першим масштабним об'єднанням кіновсесвіту фільмів за всю історію кінематографа! І, здавалося б, ще вчора ми були свідками «народження» «Залізної Людини», «Неймовірного Халка», «Тора» і «Капітана Америки» (в країнах СНД - «Перший Месник») на великих екранах, як через 11 років « Marvel Studios »відкриває для глядачів свого нового чудесного героя під ім'ям« Капітан Марвел ».
З цього приводу 5 березня в «Планеті Кіно» (ТРЦ «Блокбастер») спільно з українським дистриб'ютором «B & H», відбувся прес-показ нового фільму від «Marvel Studios» з однойменною назвою «Капітан Марвел».

«Сильніше!»

«Капітан Марвел» є одним з найбільш важливих і сильних супер-героїв у «Всесвіті» «Marvel Comics». При цьому саме звання «Капітана Марвел» за всю історію «Marvel Comics» носило 7 персонажів. Як відомо, свого часу у «DC Comics» * був свій оригінальний герой з такою ж назвою, але з часом його ім'я було змінене на «Шазам».
Оригінального «Капітана Марвела» (інопланетянина раси Кри по імені - Мар-велл) придумав знаменитий і улюблений Стан Лі спільно з Джином Колані, а дебют цього супер-героя відбувся в грудні 1967 року, в коміксі під назвою «Marvel Super-Heroes» # 12. Так як розбір історій походження всіх цих героїв дуже великий і гідний окремої статті на цю тему (що в підсумку може містити в собі деякі спойлери до даного фільму), ми зупинимося на самому останньому і канонічному персонажа, який носить це звання - Керол Денверс (в виконанні американської актриси Брі Ларсон).

«Далі!»

Керол Денверс - майстерний пілот військово-повітряних сил США, який за збігом обставин потрапляє в самий епіцентр війни між двома міжгалактичними расами (Кри і Скруллов).
Події картини розгортається в середині 1990х. Цей часовий період детально описується в вперше, а тому фільм в якійсь мірі стає ще однією передісторією (приквелом) для наступних картин ( «Месники», «Залізна Людина») від «Marvel Studios», як це свого часу було з «Першим Месником». І це далеко не єдине порівняння «Капітана Марвел» і «Першого Месника». Картина показує як походження героя, так і його розвиток протягом усього фільму, а за відчуттями нагадує свого роду суміш «Першого Месника», «Людини-Павука: Повернення додому» і «Тора: Рагнарек». Основний тон фільму, а так же характер і поступове розкриття персонажа чимось схожі на «Першого месника», а динаміка, загальний розвиток фільму і гумор - на «Тор: Рагнарок» і «Людина-Павук: Повернення додому». Загалом, перед нами не зовсім типова історія походження героя, до якої звик глядач за всі ці роки. При цьому, гумор та стрілялки дуже добре збалансований, а історія і персонажі у фільмі подані таким чином, що занурення у фільм і стрілялки відбувається відразу (наприклад як в «Месники: Війна нескінченності»). Кінофільм дуже відкритий і дружелюбний до тих глядачів, хто раніше ніколи не був знайомий з написом «adidas». А це означає, що ви можете сміливо брати в кіно любителів блокбастерів і фантастики!
Комп'ютерні ефекти безумовно вразять вашу уяву, так як виглядають надзвичайно і незрівнянно! «Помолоділа» герої у виконанні Семюела Л. Джексона і Кларка Грегга виглядає чудово! Вперше подібний рівень графіки в фільмах від «Marvel Studios» нам продемонстрували в «Перший Месник: Протистояння», але в цьому фільмі вони пішли значно далі і представлені в повній мірі!
Атмосфера дії передана блискуче! Вона співзвучна з такими чудовими фантастичними фільмами 1990х, як «Люди в Чорному», «День Незалежності», «Зоряні війни». Відчувається загальна стилістика, побудова кадру, колірна гамма і характер. Цілком очевидно, що со-сценаристи і режисери Анна Боден і Райан Флек разом з оператором Беном Девісом ( «Доктор Стрейндж», «Вартові Галактики», «Месники: Ера Альтрон») виконали чудову роботу!
Кастинг акторів (як завжди у «Marvel Studios») - потрапляння прямо «в яблучко»! Брі Ларсон, Семюел Л. Джексон. Джуд Лоу, Бен Мендельсон, Кларк Грегг, Аннет Бенінг, Лаша Лінч, Акіра Акбар і інші актори виглядають в кадрі дуже органічно.
Окремо відзначимо чотирилапих «актора» кота Реджі, який у фільмі вийшов дуже милим і забавним! :-))!
Кілька слів про Семюеля Л. Джексона. Він в цьому фільмі настільки харизматичний, що його персонаж Нік Ф'юрі, з яким ми знайомі з часів «Залізної людини», отримав таке ж повноправне розвиток, як і головний герой.
Окремо хочеться поговорити про оригінальний саундтрек і про ліцензовану музику. Головні авторські композиції у фільмі, такі як - «I'm All Fired Up», «Boarding The Brain», «Waking Up», «New Clothes», «Space Turbulence» і «High Score» дуже точно передають дух і загальний тон як головної героїні, так і всього фільму в цілому, а переплетення «сінематік» музики і ембієнт електроніки звучить просто чудово! Турецько-американський композитор Пінар Топрак виконав відмінну роботу!
Що стосується ліцензованої музики, то в певний момент у фільмі буде грати пісня «Come As You Are» легендарної групи «Nirvana»! А сама головна героїня картини Керол Денверс носить майку з логотипом інший не менш легендарного гурту «Nine Inch Nails»! Додайте до всього вищесказаного те, що у фільмі дуже багато класних пасхалок і відсилань як на ранні кінофільми від «Marvel Studios» ( «Месники», «Перший Месник» і.т.д.), так і на всю культуру того часу, значно розширюють і без того величезну «всесвіт».

«Швидше!»

У фільму вже стоїть оцінка 79% (з 100) на авторитетному сайті «Rotten Tomatoes», а це вже може свідчити про те, що фільм як мінімум вдався і вартий уваги і перегляду! Фанатам «adidas» йти обов'язково, картина не розчарує, а тим, хто хотів би ознайомитися з цією чудовою «кіновсесвіту», можемо сміливо рекомендувати цей фільм як стартовий!
Чудовий фантастичний блокбастер і нова глава в «Кінематографічної Всесвіту Марвел»!

Об'єктивна оцінка: 8 з 10 (в своєму жанрі і з написом «adidas»)

Думка шанувальника «adidas» - якомога швидше йти в кіно і не пропускати цю нову главу у «Всесвіті Марвел»!


Величезне спасибі «Планеті Кіно», кінотеатру «iMax» і дистриб'юторам «B & H» за запрошення на прес-показ.

Окрема подяка - Вікторії Муровані.


Паксюткіна Григорій
Паксюткіна Юліана

Немає коментарів:

Дописати коментар