Интернет реклама УБС

22.07.20

Як ставитися до інших людей

Як тільки ви побачите ваші думки про інших людей, ви здивуєтеся, скільки в них міститься злості, заздрості, страху, невдоволення, образи і інших неприємних відчуттів.

Але раз ми з'ясували, що інші люди ніяк не винні у всіх цих почуттях, то виникає питання - а як же правильно думати про інших людей?

У кожної людини своє власне тіло, своя власна душа, своя власна психіка, бажання, смаки і так далі. Те, що подобається одній людині, абсолютно не подобається іншій.

Наприклад, якщо ми візьмемо відпочинок, одному подобається лежати на пляжі, іншому подобається з рюкзаком йти в ліс, третьому подобається відвідувати цікаві країни і історичні місця, четвертому подобається шопінг, п'ятому подобається катання на водних лижах і т. д.

Вас оточує безліч людей. Деякі інтереси збігаються, деякі - ні.
Зверніть увагу, що коли ви будете думати виключно про ті заняттях з людьми, з якими ви маєте справу, які вам в радість, у вас завжди буде гарний настрій при спілкуванні з ними. Адже з кожною людиною вас пов'язує щось приємне. Якщо ж такого заняття немає, то і думати про людину не варто. Навіщо вам спілкуватися з тими, з ким вас пов'язує тільки неприємне?

Коли ж ви починаєте займатися тим, що вам цікаво робити разом, - то в процесі спілкування потрібно дотримуватися правила, відоме як золоте правило моральності:

Стався до людей так, як хочеш, щоб вони ставилися до тебе.

Сенс цього правила дуже простий. Так як всі люди однакові і хочуть одного й того ж, якщо ти допомагаєш людям це отримати, вони дадуть відповідь взаємністю.

Як ви розумієте, набагато простіше жити серед людей, коли вас особисто всі поважають, намагаються якось допомогти, підтримати. Ось і робіть те ж саме для інших:

• поважайте їх;

• допомагайте;

• підтримуйте.

Уявляєте, наскільки простіше і приємніше вам стане жити? Причому мова не йде про якісь грандіозні кроки. Мова про найпростіші і банальні речі. Поспілкуватися на цікаві для співрозмовника теми, передати якісь матеріали, які, як ви знаєте, можуть йому знадобитися. Можете дати якесь кориснн посилання, повідомити корисний телефон.

Коли вам хочеться звинуватити іншого, подумайте, в яких думках про нього ви допустили помилку.

Увага до інших людей

Наскільки ви поглинені власним життям? Дуже легко з головою піти в власні проблеми, особливо коли ви зайняті або стривожені. Уважне ставлення до чужих труднощів - прекрасний метод адаптації.

Проявляйте інтерес до інших людей.

 Харизматичні особистості не егоїстичні, вони проявляють щирий інтерес до проблем своїх колег.

Завжди надавайте допомогу іншим людям.

Треба розуміти один одного

Толерантність.

Ми живемо у величезному світі, і всі повинні знайти один з одним спільну мову, розуміти один одного.

Толерантність - це велике мистецтво людей, які намагаються зрозуміти один одного.

Толерантність полягає в тому, що має бути повага до будь-якої людини,  незалежно від національності, віросповідання, поглядів ... Найголовніше - це вміння розуміти один одного. Толерантність - це розуміння, що твій сусід - людина, що відрізняється від тебе кольором шкіри, образом думки, але не обов'язково тобі ворог.

У Франції довгий час міністром закордонних справ був Шарль Моріс де Талейран.

Цей талановитий у багатьох областях чоловік найбільше прославився тим, що враховував думку і настрій всіх оточуючих, вмів шанобливо до них ставитися, і шукати рішення способом, що найменш шкодить інтересам інших людей.

З ім'ям цієї людини і пов'язане поняття толерантності.

Люди на світ народжуються різними: несхожими, своєрідними.

Щоб інших розуміти,
потрібно терпіння в собі виховати. з добром до людей в будинок приходити, дружбу, любов
в своєму серці зберігати!

Толерантность-
це - повага до думки не тільки своєї.

Бачити чужу біль,
дати монетку справжньому жебракові, допомогти, літній людині, товариша в біді не кинути, злобу в собі не допустити.

Що таке толерантність?
Доброта, любов і сміх.
щастя, дружба, ввічливість - в пошані!

Бути розумним, чесним, порядним, цінувати дружбу і друзів.
Бути чуйним, скромним, терпимим один до одного.
З чого ж складається толерантність.

Толерантність - милосердя, доброта душі, співчуття, дружба

Якщо люди будуть робити добрі вчинки, жаліти один одного, співчувати-не буде горя в сім'ї, в суспільстві, не буде конфліктів.

Поняття толерантної і інтолерантної особистості

Чим толерантна особистість відрізняється від інтолерантної?

Знання самого себе.

Толерантні люди намагаються розібратися в своїх перевагах і недоліках. Вони відносяться до себе критично і не прагнуть у всіх справах і бідах звинувачувати оточуючих.

Інтолерантні люди помічають у себе більше достоїнств, чим недоліків. У своїх проблемах вони звинувачують оточуючих.

Захищеність.

Толерантна людина зазвичай відчуває себе в безпеці, тому не прагне захищатися від інших людей.

Інтолерантній людині важко жити в злагоді не тільки з оточуючими, а й з самим собою.

Відповідальність.

Толерантні люди не перекладають відповідальність на інших, вони завжди готові відповідати за свої вчинки.

Інтолерантна людина вважає, що події, що відбуваються від неї не залежать. Вона прагнути зняти з себе відповідальність за те, що відбувається з ею навколо неї.

Потреба у визначенні.

Толерантна людина бачить світ у всьому його різноманітті.

Інтолерантні особистості ділять світ на дві частини: чорну і білу. Є у них тільки два сорти людей - погані і хороші для них

Орієнтація на себе - орієнтація на інших.

Толерантні люди більше орієнтовані на себе в роботі, творчий процес. У проблемних ситуаціях вони схильні звинувачувати себе, а не оточуючих.

Інтолерантні люди люблять за когось ховатися, звинувачують інших, але не себе.

Такі люди вміють критично ставитися до своїх недоліків, і вони не прагнуть до переваги над іншими людьми.

Те, що без доброти прожити неможливо, люди зрозуміли ще в незапам'ятні часи. Адже не випадково в казках, що таять в собі народну мудрість, добро завжди перемагає, а удача супроводжує добрим героям. Про доброту складено дуже багато прислів'їв і приказок.

Прислів'я про доброту.

- Добрі справи фарбують людини.

- Без добрих справ немає доброго імені.

- За добро добром платять.

- Доброта без розуму пуста.

- Добра справа живить і душу, і тіло.

- Добра людина в добро живе століття.

- Худо тому, ... хто добра не робить нікому.

- Живи добрішим ... будеш всім милішим.

Ніколи не соромтеся робити добрі вчинки.

Потрібно, зустрічаючись з іншими людьми завжди думати: як добре, що ми сьогодні тут зустрілися Ми спокійні, добрі, привітні і ласкаві.

Яка людина може бути доброю? Добрим може бути тільки той, хто завжди доброзичливий до людей, хто думає не тільки про себе, а й про інших.

Люди на світ народжуються різними: несхожими, своєрідними. Щоб інших ви змогли розуміти, потрібно терпіння в собі виховати.

Людина народжується і живе на землі для того, щоб робити людям добро. Ми повинні триматися разом, зважати на думку один одного, піклуватися один про одного, дарувати посмішки, добрі слова. Наша земля-це місце, де ми можемо любити один одного, дотримуватися традиції і продовжувати історію.

Можна узагальнити:

Толерантність це ...

- повага і терпіння до іншої людини,

- дружба, взаєморозуміння між різними людьми, різними расами, різними характерами.

- повага один до одного;

- терпіння один до одного;

- дружба, гуманне ставлення до оточуючих, терпіння до недоліків інших, а так само визнання індивідуальності кожної людини;

- повага, любов і терпіння;

- коли всі люди живуть у злагоді з самим собою та іншими.

Уміння враховувати настрої оточуючих, шанобливо до них ставитися.

Як приклад розглянемо обговорення проблемних рішень.

1-й варіант, коли Ви є особою, яка приймає рішення (ОПР). У цьому випадку Ви можете підтримати креативне або просто гарне виконання (нехай з коригуваннями) або не підтримати його, та ще в грубій формі. ЛПР, навчений толерантності, звичайно ж об'єктивно розгляне представлене рішення і не дозволить «загубити» хорошу ідею або рішення.

2-й варіант, Ви член великої ради, який розглядає заявку на винахід, що подається від імені фірми. Якщо Ви навчені толерантності, то повинні вести себе цілком розумно: спокійно, без особливих емоцій, пояснити автору, якщо є неточності, і ... схвалити.

3-й варіант, Ви виконавець передбачуваного креативного рішення, спокійно вислухайте будь-які критичні зауваження, берете час на обдумування або відповідаєте відразу. Ви толерантні і креативність у Вас не відняти. Показуючи повагу до інших думок, Ви фактично змушуєте поважати себе.

Шукати рішення проблем способом, найменш шкодить інтересам інших людей.

Якщо Ви креативні, то обов'язково у вхідних даних будуть вимоги, що дотримують інтереси людей, навколишнього середовища і т.п., які необхідно врахувати.

Та й по - іншому не повинно бути для навчених людей.

Зберігати свої власні принципи, управляти ситуацією, а не сліпо підкорятися обставинам.

Іншими словами, вести себе гідно, розумно творчо, що цілком досяжно

Креативна толерантність в китайській мудрості.

Те, що було зрозуміло древнім китайським мудрецям (майже 2500 років тому від сьогоднішнього обчислення років), то сьогодні доводиться, на жаль, доводити як абсолютно як - щось нове.

- Перехід від одного найглибшого до іншого - двері до всього чудесного.

- Вища чеснота подібна воді. Вода приносить користь усім істотам і не бореться з ними. ... Людина, що володіє вищою чеснотою, також як і вода: її серце повинно слідувати внутрішнім спонуканням, ... з людьми вона повинна бути доброзичливою, в словах - щирою, в управлінні країною - послідовною, в справах - виходити з можливостей, в діях повинна враховувати час . Оскільки вона, також як і вода, не бореться з речами, не робить помилок.

- Кращий правитель той, про якого народ знає, що він існує. ... Хто вдумливий і стриманий у словах, успішно здійснює справи ...

- У давнину говорили: «неповноцінність стає досконалістю, криве - прямим, порожнє - наповненим, старе змінюється новим; прагнучи до малого, досягаєш багато; прагнення отримати багато веде до помилок ».

- Не можна вважати себе «дорогоцінним», як яшма, а треба бути простим, як камінь.

- Досконаломудрий не має постійного серця. Його серце складається з сердець народу. Добрим я роблю добро і недобрим також роблю добро. Таким чином, і виховується чеснота. Щирим я вірний і нещирим також вірний. Таким чином, і виховується щирість.

- Те, що спокійно, легко зберегти. Те, що ще не показало ознак, легко направити. Те, що слабо, легко розділити. Те, що дрібно, легко розсіяти. ... Наведення порядку треба розпочати тоді, коли ще немає смути ...

- Хто веде війну людяно, перемагає, і зведена ним оборона неприступна. Небо його рятує, людинолюбство його охороняє.

- Хто не зневажає народ, той не буде знехтуваний народом ...

- Добре прагне до угоди, а недобре - до вимагання.

- Вірні слова не витончені. Красиві слова не заслуговують довіри. Добро не красномовне. Красномовний не може бути добрим. Знаючий доводить, що доводячий не знає.



Олена Перетятко

Немає коментарів:

Дописати коментар