Интернет реклама УБС

03.08.20

Штучний інтелект вперше заговорив українською мовою

Нейронна мережа генерує найбільш неординарні та непередбачувані ідеї. 
    Розробникам технологічного креативного агентства ISD Group вперше в історії вдалося запустити штучний інтелект українською мовою. Тепер він не просто може генерувати зв’язний текст, а й відповідає в найбільш непередбачуваній й неординарній формі. Про це йдеться в прес-релізі проєкту. 
«Уявіть собі свідомість, яка нічого не знає про сучасний світ. А тим більше, що означає відриватися. Уявили? Все, що зараз знає і вміє наш AI - це досвід людей, зібраний в єдиний user-generated датасет, це втілення божевільної колективної свідомості », - розповіла креативна лідерка та арт-директорка проєкту Наталія Тачинська.
      Повідомляється, що свою версію штучного інтелекту розробники ISD Group створили на базі моделі GPT-2 від Hugging Face. Ці напрацювання дозволяють нейромережі генерувати зв'язний текст, що максимально нагадує мову людей. 
       На першому етапі розробники створили мовної корпус нейромережі за допомогою відкритих баз словників. Після цього генератор GPT-2 доповнили інструментами, які допомагають вибудовувати контекст і коректні послідовності слів в текстах: Hugging Face Transformers, PyTorch, LanguageTool. В результаті, штучний інтелект «розмовляв» старомодно, тому до мовного корпусу додали субтитри сучасних фільмів, серіалів, блогів, твітів та інший  контент із соцмереж. Таким чином, AI почав говорити більш сучасно і сленгово. 
«На другому етапі ми вирішили піти на експеримент. Чи не повторювати створення нейтральної системи, штучного радника, а піти далі і надати йому характер. Це поганий хлопець, навіть трохи божевільний, який постійно підштовхує своїх друзів на якісь божевільні вчинки », - розповіла CEO і креативний директор ISD Group Віктор Шкурба.
      Пізніше до збору датасета залучили молодь за допомогою ігрових Telegram-ботів. Користувачі відповідали на питання і своїми відповідями «годували» нейромережу. Потім розробники через цю ж мережу в кілька раундів проганяли придумані штучним інтелектом ідеї і позначали найбільш вдалі - в результаті нейронна мережа отримувала «плюси» і навчилася генерувати послідовність відповідей в сторону найбільш непередбачуваних і неординарних.
Випробувати нейромережу можна за посиланням.

Христина Чорнописька

Немає коментарів:

Дописати коментар