Интернет реклама УБС

17.09.21

Дипломований тіктокер та стрімкий розвиток програми



Чи не кожен з нас чув щось про ТікТок, а більшість, певно, є його користувачами. Спектр в цій соціальній мережі величезний: від прикольних смішних відео чи цікавих лайфхаків та порад до навчального контенту. На сьогодні межі ще більше розширилися: тепер можна отримати диплом тіктокера та робити відеорезюме прямо у додатку! Коли ця програма стала такою популярною, яких обертів набирає та детальніше про диплом тіктокера читайте прямо зараз.

Неабиякої популярності соц.мережа набула у 2020 році під час пандемії. Перебуваючи на самоізоляції люди постійно вигадували чим себе зайняти аби не нудьгувати. І ось тут, як чарівна паличка, що рятує від проблем знайшовся мобільний додаток ТікТок! Користувачі легко можуть записати відео на телефон, змонтувати його та накласти спецефекти з музикою одразу в програмі. Власне, можна нічого й не знімати, а просто дивитися те, що публікують інші користувачі. 

Додаток працює за простою схемою: на основі ваших вподобань підбирає відео, які можуть вас зацікавити та подає у рубриці «Рекомендації». Також Ви можете підписуватися на людей та дивитися їх відео або в рубриці «Підписки», або на сторінці автора. А якщо Ви є автором відео то без проблем можете дивитися статистику та аналізувати, які відео подобаються людям більше. Як і в інших соціальних мережах, є можливість проводити прямі трансляції та спілкуватися з підписниками. 

У 2020 році ТікТок став найбільш завантажуваним додатком у світі, а станом на квітень 2021 року ним користується понад 800 мільйонів користувачів. На цьому розробники, звичайно, не зупиняються. Новинкою у додатку стала функція Resumes. З її допомогою користувачі у США можуть надсилати свої відео-резюме такими роботодавцям як платформа Spotify чи мережа супермаркетів Target. Для цього існує навіть окремий хештег #CareerTok, який необхідно вказати в описі відео-резюме. До всього цього, вакансії публікують і роботодавці. Вибір справді вражає: шукають не лише співробітників у магазин чи на складі, а й інженера для роботи з даними та суперзірку реслінгу. 

У зв’язку із популярністю ТікТок росте попит на такі професії як контент-менеджер, креативний директор, 3D-аніматор, таргетолог, SMM-спеціаліст та інші. Компанії, крафтові виробники, магазини активно просувають свої послуги або продукти через цю соціальну мережу. Цей тренд набув таких обертів, що ТікТок вніс деякі корективи в сферу освіти. Тут мова йде про нову професію та новий факультет.

У Київському університеті культури створили факультет ТікТок, який є першим не лише в Україні, а й у світі, - повідомляє пресслужба університету. Проєкт має назву «Тіктокери університету культури», а керівником є випускниця вищого навчального закладу Лілія Можаєва. Керівництво зазначає, що вчитимуть на факультеті «з нуля» і це буде безкоштовним для всіх охочих студентів університету. А по завершенню навчання можна отримати диплом.

(Фото 1. Hromadske )

«Моя місія — українізувати ТікТок, вести за собою креативну, амбітну та перспективну молодь, яка творитиме новітню історію країни. Українців мають знати у всьому світі. Україні є чим дивувати світ», — каже Поплавський, президент вишу.

Оскільки майбутній тіктокер має відмінно знати тренди соцмереж, бути цікавим та створювати оригінальний контент - такий факультет є актуальним.

Тільки погляньте яких обертів та популярності набрав ТікТок буквально за 2 роки! Соціальна мережа створила тренд не лише на короткотривалі, але цікаві та корисні ролики, а ще й формує нову професію та популяризує вже наявні. Все ж, соціальні мережі це не суцільна шкода. Користь вони також можуть приносити, якщо правильно їх використовувати.


Ангеліна Вовк

Немає коментарів:

Дописати коментар