Интернет реклама УБС

13.10.21

«Нано-пшениця», куб «Мислення» та чим іще дивує Україна в Дубаї

1 жовтня 2021 року відбулося відкриття всесвітньої виставки Monumental Expo 2020 в Об’єднаних Арабських Еміратах. Понад 190 країн демонструють свій розвиток. Україна також є однією з учасниць іміджевої виставки. Що це за виставка, який вигляд має український павільйон та яке його внутрішнє наповнення - розповідаємо у цій статті.

Що таке Monumental Expo?

Експо – найбільш масштабні світові заходи, які спрямовані на створення позитивного іміджу країн. Такі виставки проводяться кожні 5 років створюючи платформу для інновацій: демонструють нові винаходи, формують сучасне суспільство та тенденції.

Цьогоріч виставка організована у м. Дубай і триватиме з 1 жовтня 2021 року по 31 березня 2022 року. «Об’єднуючи Розуми, Створюємо Майбутнє» - саме так звучить тема виставки і присвячена вона розвитку інновацій для створення кращого майбутнього. Варто зауважити, що програма поділена на тематичні тижні, як то освіта, енергоефективність, сільське господарство тощо.  

Цікаво. Площа майданчику дорівнює 438 Га, що вдвічі більше від Монако. А ось витрати на організацію становлять понад 44 млрд. доларів США. Близько 7 млрд. доларів було витрачено на створення штучного озера посеред пустелі спеціально для реклами Експо-2020.


Як виглядає павільйон України та чим він облаштований?

Зовні оздоблений українським орнаментом, а при вході відвідувачів зустрічає велетенський технологічний герб України. Павільйон має 3 напрямки: смарт-життя, смарт-мислення та смарт-почуття.



Приміщення поділене на 4 поверхи. Перший демонструє унікальне пшеничне поле із колосків трьох видів: справжні, нано та цифрові. За словами дизайнерів це «символічно демонструє рух України у майбутнє в гармонії з природою та технічним прогресом». 

Поряд із полем встановлена інсталяція «Мислення» у вигляді арт-куба. Сам куб різнофактурний та підсвічується двома кольорами: блакитним та золотим, що символізують не лише прапор України, а й дві енергії: всього живого та прогресу, дії. За задумом куб дозволить пізнати мислення українського народу.



Мультимедійна галерея є завершенням першого рівня. Тут поєднана тривимірна відео-проекція на усі стіни разом із звуком, що повністю занурює відвідувача в атмосферу картинки.

Другий поверх прикрашають традиційні українські витинанки та експозиція інноваційного продукту, що встановлюватиметься відповідно до теми місяця. Така ж експозиція розташована і на третьому поверсі разом із рестораном. Фінальний, четвертий поверх нашого павільйону містить мистецький проєкт «Еліпсис» та артоб’єкт робокомплекс. Тут зібрані твори українських митців як в традиційному вигляді, так і в постмодерному.



Що дає Україні участь у виставці Expo-2020?

Перш за все, це:

підвищить міжнародний імідж України;

продемонструє економічні, наукові та культурні досягнення;

сприяє розвитку торговельно-економічних відносин з партнерами;

просуває українські товари і послуги на світові ринки;

презентує вітчизняні стартапи;

допомагає налагодити нові контакти серед представників найрізноманітніших сфер діяльності.

Ну і звісно ж, це неабияка можливість ще раз нагадати світові про Україну, наші досягнення і талановитих людей.

Посилання на офіційний сайт виставки: https://www.expo2020dubai.com/ 

Посилання на офіційний сайт українського павільйону: https://expo2020.gov.ua/ 

Ангеліна Вовк

Немає коментарів:

Дописати коментар