Интернет реклама УБС

25.10.21

Що з екологією в Україні?


Автор

Альбіна Степанюк


Як би ви охарактеризували ХХ-ХХІ століття? Скоріше всього, період XX та XXI століття характеризується стрімким розвитком нових технологій у різних сферах життєдіяльності. Всі ми це прекрасно знаємо.  На період XX століття, фабрики та заводи стали символами технічного прогресу. Та чи замислювалися ви над тим, який екологічний стан в Україні? Буквально, через 20-30 років, розпочалося усвідомлення, що дим та відходи – це, забруднювачі не лише атмосфери, а й ґрунту, води та в загальному навколишнього середовища. Це стало глобальною проблемою.

Згідно з Environmental Performance Index (Індексом екологічної ефективності) Україна посідає 60 місце серед 180 країн світу. Такі дані опублікував сайт «Made for minds» у 2020 р.. Environmental Performance Index – це аналіз екологічної ефективності країн, який здійснює Єльський університет разом з Колумбійським та Всесвітнім форумом. Аналізується якість питної води, якість повітря, також зміна клімату і т.д..

Власне, Україна має ряд екологічних проблем, які впливають на життєвий рівень усього живого.  Одна із  них – це забруднення питної води. Її якість зменшилася у кілька разів, через надмірну кількість промислових відходів та використання хімікатів. Наступна проблема –  збідніння і виснаження родючих чорноземів, промислове забруднення ґрунтів, розповсюдження монокультур, застосування добрив, це все є наслідками сільськогосподарської діяльності людини. Головними забруднювачами атмосфери є збільшення кількості транспорту на дорогах та діяльність промислових підприємств, які разом з димом викидають у повітря різні гази. Також, однією із найбільших  проблем в Україні є біорозмаїття. З кожним роком все більше і більше відбувається вирубка лісів. Внаслідок цього різко зменшується популяція тварин, зокрема і рослин. 

Тому, нам –  суспільству, варто звернути на це увагу та усвідомити необхідність саме на збереженні природи, а не на її знищенні. Людство – це частина природи. Потрібно діяти: починай з дрібниць, наприклад, не викидай сміття, ідучи вулицею.  Адже все розпочинається з тебе, давайте маленькими кроками зробимо так, щоб Україна була «зеленою країною».


                             

Немає коментарів:

Дописати коментар