Интернет реклама УБС

15.11.21

Одяг майбутнього


Середина листопада зустрічає вже справжньою осінньою прохолодою. Все частіше на вулиці можна побачити людей, вдягнених у теплі зимові куртки. Уявляєте, якщо ваш пуховик буде утеплений не шерстю тварин чи пухом птахів, а польовими квітами? Виглядає як щось надзвичайне, але це нова колекція від провідного шведського бренду одягу та косметики H&M та PETA.

Джерелом натхнення нової колекції Co-Exist Story стала бунтарська мода 90-их: об’ємні шуби зі штучного хутра, яскраві плаття з бахромою, оверсайз-речі з графіті-принтом, дуті черевики з наповнювачем із польових квітів та дитячі футболки зі слоганами про любов до тварин та їх захист.

У колекції відсутні матеріали тваринного походження. Вони були замінені на екологічні альтернативи: наповнювач FLWRDWN, матеріал VEGEA, створений з залишків виноробства, перероблений поліестер та нейлон, гума Yulex.

Колекція Co-Exist Story містить у собі не лише одяг, взуття, аксесуари, а й декоративну косметику.

Веганський гардероб набирає популярності, і багато брендів переходять на екологічні матеріали. Один з таких ще незвичних для нас матеріалів, який використовують дизайнери для створення своїх колекцій — водорість.

Дизайнерка Шарлотта Маккарді створила водонепроникну куртку з пластику, зробленого з водоростей. Кожна нитка та застібка речі рослинного походження.

Скарлетт Янг використала екстракт водоростей, щоб створити сукню, здатну розкластися у воді протягом доби. Під час навчання дівчина усвідомила, як багато відходів утворюється при розробці одягу та скільки речей не підлягають перероблюванню. Саме це надихнуло Скарлетт на пошук нових матеріалів.

Pangaia, компанія, місією якої є збереження навколишнього середовища та позитивне майбутнє планети, у своїх колекціях замінила качиний та гусячий пух на пелюстки квітів, а Mara Hoffman створює сукні з тканини на основі деревної целюлози.

Українські бренди також не відстають від світових та використовують нові матеріали. Ksenia Schnaider — український бренд, у колекціях якого є речі, створені з переробленого одягу. Raw Flaw — марка, що виготовляє сумки для покупок та косметички з матеріалів, що не містять матеріалів тваринного походження. Ali Saulidi — український бренд взуття, що випустив модель кросівок без використання натуральної шкіри.

Про глобальне потепління, екологічну кризу та гуманне ставлення до тварин говорять не перший рік, і важливість цієї проблеми важко не усвідомити. Надихнути людей на зміни — нелегка задача, але чудово, що через моду, якою слідує більша частина населення, є можливість донести цінності та погляди майбутнього планети.


Анастасія Рашевська

Немає коментарів:

Дописати коментар