Интернет реклама УБС

23.11.21

Реальність чи віртуальні життя: підлітки вже забувають про навколишній світ


Автор

Анастасія Фаль



Скільки часу проводять тінейджери  у соціальних мережах та взагалі в Інтернеті? З кожним роком ця кількість охочих «позависати в мережах» збільшується надзвичайними темпами. 

Зараз кожен восьмий підліток є залежним від соціальної активності, про це свідчать дані  ЮНІСЕФ та Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременка.

Переважно діти від 10 до 18 р гроків є найпопулярнішими користувачами таких мереж як Facebook,  Instagram,  Snapchat,  Twitter та багато інших. Починаючи з комп’ютерної гри,  а пізніше вже хакерство та зламування чужих сайтів і сторінок. Зазвичай діти від одної до трьох годин сидять у соціальних мережах у будні дні, а на вихідні ця цифра збільшується до шести, так повідомляє ЮНІСЕФ.

То що молоде покоління знаходить кращого там,  ніж у живому спілкуванні? Відкритість,  фільтрація осудження, свобода власних дій, тож пошукаємо зараз. 

НІ-БУЛІНГУ!

Підлітки часто у своєму віці піддаються принижуванню з боку однокласників, однолітків та деколи навіть друзів. Неідеальне тіло, стиль одягу  не схожий на інших, обдумування цікавіших тем, які можуть відрізнятись від звичайних розмов, адже кожен має свою індивідуальність. Саме в Інтернеті майже кожен знаходить своїх людей та може поводитись як хоче.

Маски, фотошоп допомагають сильно у приховуванні неідеальних рис обличчя чи тіла, а для дівчат це сильно впливає на самооцінку, вони переймаються кожною дрібницею і це збільшує кількість підписників у соціальні мережі.

На початку минулого року британські вчені провели опитування серед 19,5 тисячі дітей, які народилися на початку 2000-х. Виявилося, що вони більше хочуть зламувати сайти, ніж курити чи вживати алкоголь.

Більшість дітей до 15 років обманюють своїїх батьків, розповідаючи про час, проведений у соціальних мережах, зазвичай - це підлітки від 10 до 13 років.

Які ж прогнози майбутнього для цього та як вирішити це ?

У кожного четвертого підлітка псується настрій, якщо вони не погортають свої стрічки протягом дня. Потрібно тепер для дітей вводити спецкурси для призначення та цілей Інтернету, як використовувати із розумними цілями та як можна багато навчитись та ще заробляти там. 

Залучення до спорту, хобі та живого спілкування, зокрема міжшкільні програми та студентські організації, які ще мають чудові розважальні цілі – ось це повинне притягувати молодь для хорошого майбутнього.

Показати та продемонструвати як навчання та освіта співпрацює з соціальними мережами та як вміло розприділяти свій час поза інтернетом. Подорожі, гранти, волонтерство, обмін між студентами та учнями та багато цікавих речей, які можна відшукати у пошукових системах наших гаджетів та ще отримати неймовірні емоції під час живого спілкування. 

Соціальні медіа-платформи мають як і позитивні, так і негативні наслідки. Підлітки зазначають, що соціальні мережі зміцнюють їхні стосунки, але відволікають їх від особистого зв’язку. Соцмережі полегшують пошук однодумців, але водночас крадуть час. 

Згадайте, як років п’ять тому було дивно бачити людину, яка сиділа в кафе у компанії друзів і переписувалася з кимось. І як швидко це потім стало для нас самих нормою та реальністю.

Немає коментарів:

Дописати коментар