Интернет реклама УБС

05.12.21

Як створювати дива


Грудень асоціюється з дивами. Коли навколо миготять яскраві вогники гірлянд, і кожен, від великого супермаркету, до маленького магазинчику, встановлює ялинку та прикрашає приміщення саморобними сніжинками або дощиком, — починаєш помічати дива навколо.

Коли даруєш диво іншим, це приносить яскраві емоції. Щоб відчути себе справжнім чарівником, не потрібно вступати до Гоґвортсу, варто лишень приєднатися до волонтерського руху та спробувати себе у різних ролях, адже волонтерство об’єднує в собі декілька напрямків створення див.

5 грудня у світі відзначається Міжнародний день волонтера. В Україні волонтерський рух з кожним роком набирає популярності, і все більше українців стають волонтерами у різних громадських організаціях. Долучитися до волонтерства зараз значно простіше, ніж було кілька років тому. Соціальні мережі громадських організацій висвітлюють потреби спільноти, проблеми якими вони займаються та інформацію про те, як можна долучитися та допомогти.

Якщо досі не впевнені, в якому напрямку хочете допомагати, Українська Волонтерська Служба створила ресурс, де ви знайдете різноманітні доброчинні можливості та спробуєте себе в усіх сферах добрих справ. «Волонтерська платформа» — сайт, де організації добровольців розміщують інформацію про себе та запрошують охочих приєднатися до їх діяльності.

На платформі є багато напрямків: соціальна допомога, волонтерство на заходах, онлайн волонтерство, міжнародні програми, зоозахист та інші.

Зараз на платформі відкрита можливість долучитися до соціального волонтерства разом з організацією «Кенгуруш», що допомагає малозабезпеченим сім’ям та дитячим будинкам. До себе в команду «Кенгуруш» шукає охочих допомагати з сортуванням та пакуванням речей, транспортуванням, консультуванням з вузькопрофільних питань та проведенням благодійних акцій.

Громадська організація «Турбота в дії» шукає соціальних репетиторів. Волонтери організації піклуються про дітей-сиріт та підтримують прийомних батьків. Соціальні репетитори допомагатимуть учням з домашнім завданням та готуватимуть до ЗНО чи ДПА.

«Любов, яка лікує» — інклюзивний простір для молоді. Волонтери організовують дозвіл для людей з інвалідністю, проводять походи та творчі майстер-класи. Ті, хто долучаться до роботи в центрі, братимуть участь в організації подій та отримуватимуть досвід роботи у сфері інклюзії.

«Волонтерська Платформа» надає можливість отримати досвід волонтерства також і за кордоном. Серед міжнародних варіантів: долучитися до молодіжного центру в Румунії; попрацювати у бібліотеці в Гдині чи в дитячому садочку Ґардея.

Якщо ви любите тварин та дбаєте про навколишнє середовище, «Волонтерська Платформа» запропонує вам діяльність і в цьому напрямку. Український Центр Реабілітації Рукокрилих шукає волонтерів, які допомагатимуть з годуванням постраждалих кажанів, а «Відкриті клітки» раді бачити у своїй команді активістів, які поширюватимуть інформацію про важливість рослинного харчування та проводитимуть акції за права тварин.

Грудень — час не тільки насолоджуватися дивами, а й створювати їх власноруч. Шукати власні дива вам допоможе «Волонтерська Платформа»: platforma.volunteer.country


Анастасія Рашевська



Немає коментарів:

Дописати коментар