Интернет реклама УБС

01.07.22

Як та чому всесвітньовідомий бренд Balenciaga підтримав Україну?

 



Авторка Христина Корнєва





Balenciaga – Дім зі сторічною історією. Один з найбільш молодіжних і популярних брендів сучасності. За останні роки повністю змінив уявлення людей про моду і стиль. Чому саме цей бренд долучився до підтримки України у такий нелегкий час?
Креативний директор Дому – Демна Гвасалія, грузин за походженням, теж одного разу відчув слово «війна». Вона застала його у 1993 році, коли Росія вторглась у його рідний Сухумі. Тоді ж він опинився в українській Одесі, де вперше при всіх у класі звичайної української школи читав вірш Олександра Олеся. Тоді, за словами модельєра, це був великий стрес для 12-річного хлопця.
Майже за 30 років Демна декламував той самий вірш вже на власному показі на знак підтримки українців.
На початку березня відбулося представлення нової колекції Balenciaga.
Воно почалося з вірша «Живи, Україно, живи для краси», який за кадром читав креативний директор. На гостей показу, серед яких були Сальма Хаєк, Кім Кардаш’ян, акторка серіалу «Ейфорія» Алекса Демі, чекали синьо-жовті оверсайз футболки на стільцях. Моделі, візажисти та стилісти на бекстейджі також були одягнуті в ці футболки.

Сама колекція теж ніби висловлювала підтримку Україні. Усі моделі були одягнуті в мішкуватий чорний одяг, а в руках несли маленькі сумочки та рюкзаки. Закривали показ чоловік у жовтому костюмі та жінка в блакитній сукні. Показ відбувався в засніженій півсфері з хуртовиною, в якій була протоптана вузька стежка.
Не можна стверджувати, що цей показ стовідсотково описує події в Україні, оскільки між початком вторгнення і показом пройшло мало часу, але Демна та його команда висловили максимальну підтримку українському народові та прокричали на весь світ про жахливі події, які відбулися і продовжують відбуватися.

Немає коментарів:

Дописати коментар