Интернет реклама УБС

12.07.22

Усе набридло? Малюйте!


Однакові дні, стрілки годинника невпинно повідомляють про рух життя, але чи бачиш ти в цьому сенс? Кожного ранку – сонце, кожного вечора – місяць. Читати, працювати, читати новини – набридло.  Навіть маленька дрібниця може створити  стресову ситуацію.  Причин життя з негативними емоціями та стресом може бути багато. Важливо   в якийсь з цих моментів зупинитися і поставити собі головне питання – що робити далі?
 «Малюйте!» - таку пораду дає своїм клієнтам сертифікований коуч з кар'єри та здоров'я Джессіка Елліотт. Малювання є одним із найпростіших і найприємніших способів висловити свої творчі здібності. На додаток, малювання здатне надавати широке заспокійливе вплив на людину. З його допомогою можна відволіктися від негативних думок, освіжити голову і конструктивним чином дати вихід власним емоціям. Іншими словами, задоволення від малювання допомагає людині зібратися з думками і зняти стрес. 
  Арт - терапія -  методика, яка має на увазі проведення лікування «мистецтвом». Вона є напрямком психотерапії, використовується не так давно, але стрімко розвивається і вже довела свою ефективність. Метод включає безліч підвидів, що дає можливість підібрати найбільш корисні для кожного випадку індивідуально і усунути психологічні проблеми.
   Згідно із західними психологічними дослідженнями, розфарбовування картинок помітно знижує рівень стресу та депресії, наповнюючи людину позитивними емоціями. Причина вся в тому, що розфарбовування позитивно, заспокійливо впливає на мигдалики – частини мозку, пов'язані з реакціями страху і стресу. Малювання навіть  здатне викликати фізичне розслаблення організму через зниження кров'яного тиску, уповільнення дихання та пульсу.
Психологиня Джессіка Елліотт створила перелік дій для зняття стресу за допомогою малювання. 
Зняття стресу приємною ілюстрацією:
- Намалюйте те, що вас заспокоює.
  Сам малюнок не такий важливий, як те, які саме асоціації він у вас викликає. Професіоналізм виконання малюнку неважливий. 
- Просто малюйте.
  Експериментуйте з різними кольорами, візерунками та настроями. 
- Малюйте у спокійній обстановці.
  Виберіть для малювання відповідне місце з мінімальною кількістю факторів, що відволікають. Обов'язково вимкніть телефон і тримайтеся подалі від телевізорів та комп'ютерів.
- Отримуйте задоволення.
   Насолоджуйтесь самим процесом малювання. Не хвилюєтеся про кінцевий результат і не судіть свої художні здібності. Просто пориньте у відчуття творчого процесу!
  Ще Елліотт радить слухати улюблену музику під час малювання. Це допоможе отримати максимальну користь від «творчого лікування». 
Важливо розуміти,  що у творчості немає вікових обмежень. Тим паче задля покращення власного життя. Ніколи не пізно піти та купити собі дитячу розмальовку з лялькою Барбі чи вантажівками. 
Але це не єдиний варіант. Існують спеціальні антистрес – розмальовки  (їх ще називають «дорослими розмальовками»). Зараз вони  набирають популярності у всьому світі і стають модним хобі. Видання з розмальовками можна зустріти у великих інтернет-магазинах та на полицях звичайних супермаркетів.
  Розмальовки нерідко стають улюбленими творчими практиками для серйозних бізнесменів та топменеджерів. Експерти стверджують, що навіть невеликий за часом процес розфарбовування допомагає покращити увагу та стимулювати творчість. Це модне хобі часто використовують як корпоративні заняття.
  Отже, якщо  вам  усе набридло та змушує відчувати стрес, то беріться за олівець чи пензель. Навіть якщо з ваших малюнків лише вам буде зрозуміло загальну картину – користь це не зменшить. Можливо, саме такий творчий сплеск розмалює ваше життя яскравими барвами. 

Карина Доломанжи

Немає коментарів:

Дописати коментар