Интернет реклама УБС

31.07.22

Кобзареві настанови онлайн, безкоштовно та без реєстрації

  


Чи хотіли ви колись поставити питання або отримати пораду від людини з минулого? Думаю, що під час читання будь-якою книги в кожної виникають питання до автора. А якщо я вам скажу, що діалог з визначним  українським письменником 19 століття можливий? Цікаво хто це? Дам підказку –  талановитий модник та шибайголова родом з Черкаської області.

Звичайно, це Тарас Шевченко. З його талантом знайомий кожен українець ще з дитинства.  Збірка «Кобзар»,  поеми «Катерина» та «Гайдамаки» - найпопулярніші приклади творчості Тараса Григоровича. Він став вчителем з патріотизму й любові до України  для багатьох українців. До вашої уваги – справжній ШевченкоБот. «Поговорити» з Кобзарем можна через застосунки Messenger та  Telegram.  

Це спільний проєкт креативної лабораторії та інтернет-журналу Platfor.ma (ідея, контент, дизайн) та агентства з розробки чат-ботів U!Bots (технічна реалізація). Мета такого бота — розповідати про українську культуру прогресивно та ненудно. Як зазначають автори, запитати в бота Кобзаря теоретично  можна будь-що. А для тих, хто  не може визначитися, пропонують перелік можливих запитань. Для того, аби відповіді Кобзаря були коректними, потрібно поставити граматично правильні  питання українською мовою.

Бот Тараса Григоровича – некомерційний проєкт, ми інвестували в нього свій час і розум, а отримати хочемо лише ваш гарний настрій та новий погляд на класику.» - розповідають творці проєкту на власному сайті.

Презентація бота відбулася  напередодні Дня Незалежності  України ще у 2018 році. З початку повномасштабної війни рф проти України ШевченкоБот знову зайняв провідне місце  серед українських користувачів. Отже, тепер українці мають змогу попросити пораду чи  пожартувати з батьком «Кобзаря».



Карина Доломанжи
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар