Интернет реклама УБС

30.07.22

«Cпіймати Кайдаша» – феномен українського ТБ


У 2020 році на телеканалі СТБ відбулася прем’єра серіалу «Спіймати Кайдаша», створеного за відомою повістю «Кайдашева сім’я». Серіал отримав гарні відгуки як від критиків так і від глядачів, то в чому ж його феномен?

Насамперед, хочу відзначити, що це не просто перенесення книги на екрани, а локалізація її під сучасні реалії (2005-2015 роки). Це доволі важка задача, проте автори знайшли грамотний підхід. Одна із головних заслуг творців – атмосфера сучасного українського села: реалістичний побут; доречний суржик, що характерний для того регіону, популярна музика тих часів і саундтрек від гурту ДахаБраха. З першої серії закріплюється відчуття присутності ти наче навіть відчуваєш запах тієї місцевості, адже майже всі з нас бували у схожих селах.

Також велику роботу зробили кастинг менеджери, такий органічний акторський склад до виходу серіалу складно було уявити, всі артисти виглядають так, наче ролі під них і були написані. До речі, актори грають неймовірно, чого вартує тільки Антоніна Хижняк у ролі Мотрі, вона настільки реалістично передає емоції і стан своєї героїні, що до дій Мотрі зовсім не виникає питань, хоча вони і не здаються правильними. Тарас Цимбалюк у ролі Карпа органічний настільки, що важко уявити Тараса добрим і ніжним, бо його персонаж зовсім не такий.

Особливістю серіалу є його хронометраж: 1 сезон 12 серій по 40 хвилин, для українських серіалів це доволі мало, що грає тільки в плюс Кайдашам, адже ця особливість дає зрозуміти, що авторка робила це заради мистецтва, а не заради рейтингів.

Фінал серіалу є відкритим, це дає глядачам дописати сценарій у своїй голові і самостійно зробити висновки із цієї історії.

Всі ці особливості і зробили «Спіймати Кайдаша» улюбленцем глядачів.

Liza Fezr

Немає коментарів:

Дописати коментар