Интернет реклама УБС

28.07.22

Формування особистості




Авторка Олена Гусарова




Дехто думає, що лідером треба народитися, іншим ж здається, що лідерство – це великою мірою справа темпераменту в поєднанні з досвідом. Насправді ж, формування особистості відбувається протягом всього життя та залежить від багатьох факторів.

Багато хто прагне стати сильнішим, бути лідером у своєму оточенні, адже всім відомо, що сильна особистість притягує до себе таких же сильних та впевнених у собі людей, а також домагається успіху і поваги в суспільстві.

Особистість людини – це стержень, із якого все починається. Вона об’єднує у собі внутрішній світ та містить і генерує все те, якою ми бачимо людину. Проте і виховання в собі цього стержню – процес нелегкий, але як запевняють психологи, зробити з себе сильну особистість підвладне кожному. Формування особистості відбувається не лише через здатність людини пристосовуватися до зовнішнього оточення та через участь у громадському житті, це ще й процес соціального розвитку людини, свідомої діяльності, спілкування та виховання протягом всього життя.

І чим сильнішою буде особистість, тим більше людей можна об’єднати навколо себе, зібрати індивідів, які не лише будуть домагатися успіху, а й ставати справжніми лідерами.  Виховання в собі сили духу – процес нелегкий і не дуже швидкий, але цілком можливий. Аби стати саме такою особистістю, треба одразу налаштуватися на успіх та запрограмувати себе на позитив. Щоб стати тим, кого зазвичай називають лідером думок чи сильною людиною, спершу варто чітко сформулювати свої цілі та розставити пріоритети. Лише при чіткому плані дій та цілей можна досягти зростання та формування свого власного «я», відкриваючи в собі новий міцний стержень. Формування своєї сильної особистості це не лише ставати лідером думок для когось, це постійний самоаналіз себе, з’ясовування не тільки позитивних сторін, а й пошук негативних. Це вміння долати власні страхи, що б там не було, справлятися з ними і наводити у правильне русло.

Тож, які якості притаманні сильній особистості?

·       Витриманість і вміння контролювати свої емоції. Такі люди не виходять із себе і практично не підвищують голос.

·       Впевненість у собі. При цьому дана особа володіє адекватною самооцінкою. Вона знає собі ціну і не дозволяє кому-небудь її занижувати.

·       Незалежність. Сильна людина не піддається зовнішньому впливу, має свою точку зору і живе за власним принципам. Крім того, його настрій не залежить від зовнішніх чинників (поганої погоди або шкідливого оточення).

·       Вірність своїм ідеалам. Сильна особистість не боїться йти проти окремих людей або суспільства. Вона може програти в боротьбі, але не здатися.

·       Вміння програвати. Невдача сильною особистістю сприймається як необхідний етап у досягненні головної мети, як придбання необхідного досвіду.

·       Спокійне сприйняття критики в свою адресу, без образ і занадто сильних емоцій. Критику сильна особистість аналізує, бере до відома і намагається виправити реальні недоліки.

·       Уміння встановлювати межі. У випадках, коли хтось має намір їх переступити, сильна особистість ввічливо, але твердо вказує на це.

·       Вміння концентруватися. Така людина відрізняє важливі речі від другорядних і вміє зосередити свою увагу на виконуваному завданні. Він не кидає розпочату справу на половині шляху. Саме ця якість сприяє досягненню високих результатів.

Більшість людей — відображення тих, ким вони оточені. Якщо оточуючі ставлять собі нижчі вимоги, то люди понижуються до таких самих. Якщо ж оточуючі мають вищі стандарти, то люди підвищують свої власні до їхнього рівня. Тож аби відчувати себе сильною та надійною особистістю в першу чергу знайдіть собі таке коло спілкування, яке буде вас надихати та надавати крила, а ще тих, хто стане колом людей, що націлені на саморозвиток та персональний ріст.

Немає коментарів:

Дописати коментар