Интернет реклама УБС

11.07.22

Як знайти (змінити) професію





Авторка: Liza Fezr






Тисячі українців втратили свою роботу після початку війни, когось скоротили, а хтось виїхав закордон і втратив своє попереднє місце роботи. У всякому разі, питання пошуку роботи зараз є актуальним, адже і у нашій країні, і в Європі треба на щось жити. Звичайно, можна працювати за вашою вищою освітою, але часто вона буває специфічною і в умовах війни важко знайти необхідну вакансію і підходити під усі вимоги роботодавця. У будь-якому разі є варіанти професій де можна почати все з нуля:
- digital або віддалена робота, пов’язана із комп’ютером. До цього напрямку належить ІТ, маркетинг, копірайтинг, SMM-фахівець, SEO-менеджер, графічний дизайн та ін. Іноді в цю категорію можна віднести журналістику, адже статті також можна писати віддалено. Переваги цієї категорії: можна працювати з будь-якої точки світу; не навантажує фізично; є можливість іти на фріланс біржи, тобто працювати на себе; можна почати з будь-якого віку; наявність як безкоштовних так і платних курсів з цих професій. Недоліки: спочатку зарплатня буде невисокою; потребує багато часу та енергії для опанування.

- робота яка не потребує досвіду, така як офіціант, касир, бариста, продавець-консультант. Переваги: є гарним рішенням якщо немає вищої освіти; ця категорія також приймає людей будь-якого віку; оплата залежить напряму від годин роботи; присутність чайових. Недоліки: часто фізично навантажує; невисока заробітна плата.
- робота, що використовує ваші вміння, якщо ви добре знаєте мови або математику, гарно малюєте, шиєте одяг чи іграшки, гарно водите авто, то для вас відкритий заробіток на своїх талантах. Ручну продукцію можна продавати через Instagram, Olx, Prom, знання можна передавати іншим через репетиторство, а таксі завжди буде актуальним. Переваги: улюблена справа, що приносить задоволення і гроші; можливість реалізувати творчий потенціал. Недоліки: багато ресурсів піде на популяризацію свого продукту чи послуги.

Отже, знайти нову професію можливо, головне бажання та мотивація, адже все залежить від людини. І це не залежить від віку чи статі, своє життя можна кардинально змінити будь-коли.

Немає коментарів:

Дописати коментар