Интернет реклама УБС

05.07.22

На Вінниччині в посилений режим роботи переведено екстрену медслужбу, створено Медичний штаб та очікується прибуття обладнання Starlink для “екстренки”.

Про це стало відомо під час брифінгу Вінницького міського голови Сергія Моргунова, голови ОДА Сергія Борзова, голови облради Вячеслава Соколового щодо ситуації у місті та області, повідомляла VЕЖА

Про медицину

Очільник Вінницької ОДА (ОВА) Сергій Борзов повідомив про створення оперативного медичного штабу, в який входять військові та цивільні. Це зробили для налагодження співпраці між Департаментом охорони здоров’я ОВА та Центральним клінічним військовим шпиталем й спільного вирішення проблем.

– В області визначено три ешелони лікарень, які будуть приймати поранених. Ми щодня приймаємо поранених зі всієї території України. Перший ешелон – це п’ять лікарень, на які йде найбільше навантаження; другий ешелон – 16 лікарень. Третій ешелон – це всі лікарні, які мають стаціонари й перебувають в робочому стані.

Наразі мобілізовані всі лікарі – анестезіологи, травматологи, хірурги. Робота екстреної медслужби переведена в посилений режим роботи, військовому шпиталю буде надано допомогу в евакуації поранених. Також напередодні область отримала від держави 30 нових машин реанімобілів класу “С”. Налагоджена співпраця з лікарями інших міст, де є бойові дії.


Також Борзов додав, що придбано ліків на 10 мільйонів гривень, на складах є 25 тонн медичного вантажу, що поповнюється завдяки партнерам з Європи.

Окрім того, для Вінниччини, а саме для Вінницької станції екстреної меддопомоги, має надійти обладнання Starlink – пристрої глобальної супутникової системи. Наразі у Львові перебуває перша партія таких порталів для безперебійної роботи “екстренки”, а у Вінниці це має запрацювати найближчими днями. “Ми зможемо альтернативно отримувати інтернет для роботи екстреної медичної системи” – додав Борзов.

Про ситуацію в області та місті

Гуманітарна допомога та прийом біженців

Також Сергій Моргунов повідомив, що зараз формуються запаси для потреб міста, фронту, гуманітарної допомоги для міст, які в облозі та де йдуть бої з окупантами.

Переселенців (переважно з Сум і Миколаєва) поселяють у 25 пунктах. Залишитись у Вінниці вирішили наразі 442 людей (зокрема 131 дитина). Через Укрпошту вінничани почали отримувати пільги та субсидії.

Голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий повідомив, що у Погребищі – понад 4 тисячі біженців. В одному з обласних комунальних закладів освіти проживає 194 переселенці, з них – 44 дитини. Вони виявили бажання залишитись тут – на Вінниччині. Окрім того, багато людей селяться у приватному секторі, у сільській місцевості. Місцеві підприємства, фермери допомагають з завезенням дров, води й продуктів першої необхідності.

Немає коментарів:

Дописати коментар