Интернет реклама УБС

10.08.22

Швидка мода або як ми намагаємось знищити планету



Авторка - Анна Козик




Мабуть, більшість з нас чула про величезний  надлишок речей, екологічну катастрофу та жахливих монополістів, які експлуатують людей країн третього світу. Та чи хоч раз ми задумувались, що вирішення проблеми таїться в кожному, хто піддається впливу швидкої моди? Гадаю, ні.

Справді, маркетинг робить своє і люди женуться за трендовими речима, не знаючи скільки проблем та наслідків це приносить. Коли ви блукаєте поверхами торгових центрів та залишаєте половину грошей мережі inditex (це просто приклад, інші компанії теж потребують відміни), більшість з нас не зважає на якість, репутацію фірми чи навіть вашу потребу у певному жакеті. Ми думаємо про те, як це рекламували блогери і скільки вподобань збере світлина у новому трендовому вбранні на просторах Instagram. Так працює маркетинг. Компанії готові платити за неї величезні гроші, нехтуючи якістю чи комфортом своїх працівників. Бо для чого переплачувати, якщо реклама зробить своє і попит точно буде? 

Щоб мати чітку позицію, щодо швидкої моди, варто вивчити ринок, підтримувати екологічні бренди та відвідувати секонд хенди чи благодійні магазини. Купуючи одяг там, ви даєте йому друге життя, а собі доволі хорошу якість та зекономлені гроші на банківському рахунку, а ще внутрішнє відчуття свідомості. Є певна кількістю людей, яка все ж не може купляти одяг в секонд хендах з етичних причин, адже це не на 100% екологічно. Споживач навряд чи може перевірити, як створювалась певна футболка, чи часом це не була примусова праця? Або хто ж носив цю річ до вас? Так є безліч нюансів, але є й багато інших способів шопитись екологічно.

Наприклад, чи чули ви коли-небудь про SWAP-вечірки? Це обмін корисними речима, предметами гардеробу, книгами тощо. Справді, дуже крута можливість отримати щось нове та дати своїм непотрібним речам нового власника чи власницю. На таких івентах речі повинні бути в хорошому стані та придатними для користування.

Ви можете не підходити надто категорично до всього та дозволити купляти собі речі в свідомих брендів. Концепція екологічного використання також полягає в тому, щоб створити базовий потрібний гардероб і не заповнювати шафу мотлохом. Якщо вам потрібна чарівна вечірня сукня, чи просто джинси, які ви проносите декілька сезонів – це нормально купити їх новими, в магазинах, які вам імпонують та не картати себе за це.

Отже, екологічне використання – це надзвичайно важливо. Кожного разу, жаліючись на якесь вбрання, згадайте про тисячі жінок, які працюють за безцінь, щоб ми змогли купити безліч непотрібних топів, блузок тощо. На SWAP-вечірках ви можете знайти друзів чи однодумців, в екологічних бутиках – підтримати виробника та змотитвуати його робити далі хорошу справу. Важливо, також, слідувати за правильними людьми! Варто приділяти свій час лідерам думок, що пропагують свідоме використання, а не роблять рекламу дешевих речей з Joom чи SHEIN. До прикладу, Kate Hall, Kate Caric та Armelle Ferguson – жінки з яких варто брати приклад. Пам’ятайте, насправді, мода – це про свідомість, екологію та етику.


Немає коментарів:

Дописати коментар