Интернет реклама УБС

15.08.22

Вплив погоди на самопочуття людини

Чи дійсно погода впливає на наше самопочуття? Метеозалежність існує чи це міф?
Вплив погоди на самопочуття людини офіційна медицина почала визнавали лише декілька останніх десятиліть, у зв’язку зі збільшення метеозалежних людей було проведено ряд досліджень, які підтвердили факт впливу погодних змін на самопочуття, людини. Що змусило медицину більш серйозно зайнятися даним питанням.
В більшості від погодних змін страждають:
- Люди із хронічними захворюваннями (переважно це судинні захворювання);
-    Люди які пережили травму (наприклад після ДТП, будь-якого оперативного втручання, падіння і т.д.);
-       Люди похилого віку.
 І лише близько 30% здорових людей страждають від метеозалежності, це проявляється сонливістю, дратівливістю, неуважністю. В цей час збільшується кількість нещасних випадків та викликів швидкої допомоги. Слід зауважити що метеозалежними в більшості є жінки.
Деякі лікарі стверджують що метеозалежність – це міф, самонавіювання. На наше самопочуття впливає дуже багато факторів, наприклад погано спали вночі - зранку може боліти голова, підвищитися тиск, а якщо в цей час відбуваються погодні зміни, зазвичай ми пов’язуємо ці факти. Від людей похилого віку ми часто чуємо що перед зміною погоди у них «крутить коліна», болить спина це метеозалежність? Чи наслідки вимушеного сидіння вдома та відсутність руху?
Стверджувати що погода зовсім не впливає на наше самопочуття – не варто, особливо якщо зміни різкі. Хоча доведених фактів на які можна опиратися не багато, але вони є. Зміна напрямку вітру посилює приступи астми – виявили дослідники із Японії. За статистикою під час магнітних бурь збільшується кількість смертей через хвороби серця. Підвищення артеріального тиску може становити загрозу інфаркта міокарда для людей із серцево-судинними хворобами, а зниження артеріального тиску першими відчувають гіпертоніки, та люди які страждають від захворювання серця або органів дихання.
Надія Корнієнко 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар