Интернет реклама УБС

16.08.22

Бернар-Анрі Леві. Друг України

Задля того аби розуміти як справді мають діяти наші іноземні друзі в важкий час війни, пропоную розглянути активну діяльність одного з засновників Агентства Модернізації України» (далі-АМУ), Бернара-Анрі Леві, як приклад для наслідування, в тому числі і для росіян, які стали на шлях допомоги Україні

Для початку - трохи про АМУ.

АМУ - це міжнародна організація, створена у 2015 році, яка мала на меті залучити іноземних експертів, спроможних допомогти Україні модернізуватися на 25 років та сформувати програму певних реформ. 

(Організація була створена за ініціативи  олігарха Дмитра Фірташа, але наразі це не має значення, бо ми розглядатимемо виключно приклад одного з її засновників).

Бернар Анрі Леві-французький політичний журналіст, публіцист, філософ. 

Він,маючи неймовірний обсяг аудиторії і авторитет серед політичних експертів, вісім років розповідає світові про Україну та підтримує українських президентів (спочатку Порошенка, згодом-Зеленського).


Одразу після початку Євромайдану, 9 лютого 2014 року, він приїхав до Києва та виступив перед українцями з підтримкою їхніх прагнень до співпраці з ЄС. Його позиція чудово передається одним з його висловлень: «Я французький громадянин, я — європейський федераліст, але сьогодні на Майдані, який нагадав Європі про її першочергові покликання, я також українець».

Після початку війни на сході  Леві   разом з Петром Порошенком  здійснив поїздку у Краматорськ підтримати українських бійців.  Попри небезпеку і  те, що в медіапросторі Євросоюзу це питання не було актуальним, письменник наполегливо говорив про Україну.

Про події пан Леві висловився таким чином: 

Якби я був українцем, то захоплювався б сміливістю ваших військових, захоплювався б воїнами в Дебальцевому, які довго перебували під шквальним вогнем противника, які не відступили доти, доки не отримали наказу. Якби я був українцем, то відчував би вдячність до керівництва країни. Ви маєте хорошого президента, він не був готовий до керівництва держави під час війни, але зараз він добре справляється.... А простим українцям я б порадив набратись терпіння і сміливості, але ви і так наділені цими рисами!

Навесні 2022 року Леві знову відвідав  Україну і, окрім того, приєднався до ініціативи щодо закриття українського неба. 

«Франція головує у Раді Європейського Союзу. І я переконаний, що рішення щодо закриття неба над Україною – це найважливіше питання, вирішити яке може допомогти саме наша країна. Немає іншого шляху забезпечити мир в Україні. Це - єдиний спосіб довести українцям, що ми стоїмо поруч з ними на захисті миру!» - акцентував письменник.

Багато його інтерв‘ю присвячені саме темі України,серед яких є відоме інтерв‘ю з Зеленським.

На відміну від «російської інтелігенції»,Бернар-Анрі Леві без жодних двозначних позицій допомагає Україні і у фінансовій, і у інформаційній сферах. 

Якщо вже деякі росіяни стають на шлях допомоги Україні,то пан Леві-чудовий приклад для наслідування.

Ріка Брезецька 

Немає коментарів:

Дописати коментар