Интернет реклама УБС

15.08.22

Два документальні фільми, які варто переглянути українцям



Авторка Анастасія Дзюба






З початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України минуло понад п’ять місяців. Нині українці наполегливо й натхненно виборюють своє право на існування, доводять, що ніхто не владний забирати у них свободу і сумніватися в суверенності України. Попри все, досі є громадяни, які по своїй чи ні волі знаходяться під впливом російської пропаганди, яка диктує свої імперські наративи. Інформаційна війна, яку вела Росія з самого початку свого існування вирішально вплинула на хід подій. На жаль, не всі були готові до нової боротьби з давніми ворогами.

На такі рішучі й варварські дії з боку РФ мало хто очікував, крім професійних політиків, аналітиків, істориків. Чому більшість українців так шокував напад росіян? Яка причина такого безпечного ставлення до небезпечного сусіда? Як росіяни травмували українців на все життя й чому попри це, вони програють? 

Відповідь на ці запитання, ми можемо знайти в документальному фільмі: "Хто Ми? Психоаналіз українців"


У фільмі розповідається про колективні психотравми українців, з якими ми маємо розібратися, щоб стати успішними й мати краще майбутнє. Ми маємо прийняти й проаналізувати наш травматичний досвід, щоб уникнути його повторення. Знайти інший шлях, будувати стратегію, взяти на себе відповідальність за наше майбутнє. 

Важливу роль у становленні України як незалежної та успішної держави відіграє мова. Помилково було б вважати, що мова - лише засіб комунікації. Насправді вона відповідає на такі питання як: Хто ти? До якої культури належиш? Як мислиш? Що для тебе важливо? Мислення й мова пов’язані. Не дивно, чому РФ використовує маніпуляції задля поширення саме російської мови у світі. Оскільки, мова кардинально впливає на світогляд. Невидима зброя, якою вдало користується ворог. Тому другим фільмом, який змінить ставлення до мовного питання назавжди є: “Соловей співає” 


У стрічці доступно і зрозуміло спростовуються найвідоміші міти вигадані з метою дискредитації української мови в суспільстві. Ось перелік деяких з них, які розкриваються в даному фільмі: “Немає різниці, якою мовою спілкуватися”, “Українська тільки сільська мова”, “Суржик - не проблема” “Русифікації не було”, “Мова не на часі”. Це важлива праця, яку мають переглянути якомога більше людей. Переосмислення цих мітів стане великим кроком уперед до нашої перемоги.

Посилання для перегляду:

1)   https://www.youtube.com/watch?v=CLeuzmxofOQ

2)  https://www.youtube.com/watch?v=rDErIyEQFGM

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар