Интернет реклама УБС

28.08.22

Що варто знати про культуру відміни?


   


Авторка: Анна Козик






   
  Культура скасування – це явище, яке появилось відносно недавно та являє собою своєрідний суд авдиторії над певним громадським діячем чия поведінка чи думка неприпустима в соціумі.
   Інфлюенсерам слід бути обачними, адже зараз люди в інтернеті стають більш жорстокими та часто засуджують за дуже примітивні речі. Щодо так званого «кенселінгу» у всіх складаються дуже різні думки. Одні вважають, що це чудове явище, тому що можна відмінити будь-кого чия думка не збігається з твоєю, інші ж переконані, що це надто радикальний метод і кожен має право на помилку. У всьому повинен бути баланс. Іноді лідери думок роблять справді неприпустимі речі і повинні нести відповідальність за свої вчинки, та бувають випадки, коли людина просто висловила свою думку, підібравши невдало слова і може бути покарана просто за погано складене речення. Ми повинні визнати, що в соціальних мережах сидить безліч невдоволених, що шукають помилки у всьому, та це також частина демократичного суспільства і варто бути готовим до будь-якої думки.
Одним з недоліків культури скасування є чорний піар. Багато зірок та їхні маркетологи використовують це явище, як спосіб привернути до себе увагу. Люди витрачають час та емоції, гніваючись на лідерів думок та шукаючи справедливість, хоча інколи для других це стає перевагою. Безліч інфлюенсерів попадають в інфопростір та заповнюють собою все, просто використовуючи культуру скасування, як рекламу.
  Також, інколи це явище буває геть несправедливим до відомих людей.
  На цю тему можна довго дискутувати, бо з одного боку в демократичному суспільстві всюди має бути свобода слова, а з іншого – люди часом викладають неприпустимі матеріали, які роблять перебування в інтернеті зовсім некомфортним. Ми всі повинні прагнути бути максимально толерантними, але звісно ж боротись за свої цінності, безпечні соціальні мережі та відсутність пропаганди чи інших речей, що завдають шкоди розвитку суспільства.

Немає коментарів:

Дописати коментар