Интернет реклама УБС

08.08.22

Фіналісти змагання за посаду Прем‘єр-Міністра Британії



Авторка - Ріка Брезецька






Після п’яти раундів голосувань, парламентська фракція консерваторів представила результат - у фіналі опинились Ріші Сунак та Ліз Трасс.

Один з двох кандидатів цієї осені стане наступником Бориса Джонсона на посаді Прем‘єр-Міністра і лідером консервативної партії.

Для початку-найголовніше для українців. Не дивлячись на різницю поглядів кандидатів,BBC зазначає-«експерти кажуть-підтримка України не ослабне,хто б не став наступником Джонсона.»

Це не може не тішити, бо свідчить-серед кандидатів немає людини, яка готова була б ризикувати безпекою Європи заради власних економічних інтересів.

Розглянемо кандидатів детальніше.


Ріші Сунак.

Політичну кар‘єру він розпочав у 2015 році,коли став депутатом. Тоді за межами Вестмінстера про нього було мало що відомо,окрім того,що він був членом другого уряду Терези Мей та тричі проголосував за підтримку договору про Брексіт.

Згодом,після відставки Терези Мей, він був одним з тих,хто підтримував Бориса Джонсона у обранні на посаду лідера консервативної партії. Після того, як Джонсон був обраний Прем‘єр-Міністром, Ріші Сунак став Головним секретарем казначейства, а згодом,у лютому 2020,- міністром фінансів. На своїй посаді він намагався втримати спад економіки Британії під час ковідної пандемії, але стався інцидент, через який Ріші Сунак став першим в історії Британії міністром фінансів, який отримав санкції за порушення закону про локдаун.

5 липня 2022 року Ріші Сунак звільнився зі своєї посади. 

Ліз Трасс

Вона-друга в історії Королівства жінка на посаді міністра закордонних справ.

З 2014 до 2016 року в уряді Девіда Кемерона вона обіймала посаду міністра довкілля,продовольства і сільських справ.

В питанні Брексіту після оголошення результатів референдуму у 2016, підтримала Брексіт.

Після відставки Кемерона, Ліз Трасс перебувала спочатку на посаді міністра юстиції та лорд-канцлера в уряді Терези Мей, а згодом була призначена на посаду Головного секретаря казначейства.

У 2019 році вона підтримала Бориса Джонсона у прагненні стати очільником консервативної партії, стала держсекретарем міжнародної торгівлі, де її обов‘язком було вести перемовини щодо торгівлі з Євросоюзом після Брексіту.

Отже, можна сказати, обидва кандидати останні декілька років працювали в економічній галузі своєї країни.

У 2021 році Ліз Трасс стала міністеркою закордонних справ. Першою в історії від партії консерваторів.

Своє ставлення до Бориса Джонсона Ліз Трасс, на відміну від багатьох депутатів,не змінила,і була його підтримкою аж до самої його відставки.

Остаточний результат виборів і ім‘я нового Прем‘єр-Міністра Британії стане відомо 5 вересня.


Немає коментарів:

Дописати коментар