Интернет реклама УБС

07.08.22

Безпека понад усе: український застосунок для протидії насиллю


В Україні запрацював мобільний застосунок для жінок, що постраждали від домашнього або гендерно зумовленого насильства, чи перебувають у групі ризику.

Офіційна презентація  додатка для реагування на випадки насилля  відбулася у Києві за участі першої леді України Олени Зеленської та партнерів. Застосунок створено спільно з Міністерством внутрішніх справ України та Національної поліції України  у партнерстві з UNFPA (Фонд ООН  у галузі народонаселення) та за підтримки  посольства Британії в Україні.

Як зазначає інформаційна компанія «Розірви коло», він допоможе отримати допомогу для жінок, які не мають можливості подзвонити у поліцію через фізичні порушення (наприклад, особи з порушенням слуху),тотальний контроль особистого життя, відсутність коштів на рахунку тощо. Застосунок надійно замаскований від кривдника як звичайна непримітна програма.

Завдяки наявності прихованого інтерфейсу у застосунку можна переглядати інформацію про ознаки насильства, знайти план й мапу контактів служб допомоги.

Перша леді України розповіла у своїй інстаграм сторінці, що назву додатку не повідомляють навмисно аби потенційні кривдники не знали про нього. Ті, хто потерпає від аб’юзерів можуть отримати всю інформацію та завантажити програму, зателефонувавши на гарячу лінію 116 123 або написавши особисте повідомлення на сторінці «Розірви коло» у фейсбуці.

Карина Доломанжи









 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар