Интернет реклама УБС

16.08.22

Подкасти, які варто послухати





Авторка: Олена Гусарова







Першого серпня Spotify запустив в Україні довгоочікуваний розділ подкастів. Доступ до нього вже є як у користувачів Android, так і на застосунках iOS. Нижче представляємо вам добірку найгарячіших подкастів українською, які варто послухати кожному.

 
Українські 90-ті
Подкаст від «Української правди» про 90-ті роки такими, якими вони були насправді. Випуски про «повзучу анексію», історії про те, як Україна залишилася без ядерної зброї, про день, коли зник СРСР, а ще про те, як проголошували Незалежність України та про перші президентські вибори.
 


Музика з історіями 
Подкаст від видання The Ukrainians, у якому історик Ярослав Грицак занурюється в музичний контекст другої половини ХХ століття. За десять епізодів Ярослав Грицак паралельно зі знаковою західною музикою 1960-х – 1980-х років, розповідає про українську національно-демократичну революцію, світову популярність «Щедрика» та бгато іншого.
 
Вуса Гоголя 
Літературний подкаст Вадима Кириленка та Микити Рибакова, авторів однойменного медіа та історичного інстаграм-проєкту Prostir. Самі автори називається цей подкаст «Несерйозним про серйозні книги». За п’ять сезонів хлопці обговорили зарубіжну та українську класику, а ще ледь не усіх відомих авторів.
 


Потоп подкаст 
Подкаст про музику від однойменного журналу «ПОТОП». Подкаст про нових героїв сцени, сучасну українську музику, реп, Тік Ток і зумерів. Серед запрошених гостей - Паліндром, Гоня, Ницо Потворно, Rennie Cares, Юрій Бондарчук та багато інших.
 




Наразі без назви
Щотижневий подкаст від The Ukrainians, в якому Анастасія Євдокимова та Богдана Неборак ставлять одна одній складні питання та іноді читають книжки. Серед найгостріших тем: українська література, культура, війна та чи можна скасувати росію.
 




Хороший Поганий Злий
Автори подкасту ХПЗП Костянтин Трембовецький та Михайло Рудь є авторами сценаріїв українських ситкомів. Хороший Поганий Злий – це подкаст про все, що оточує та непокоїть хлопців з легким уклоном на кіно.
 





Відкритий мікрофон 
Подкаст про український та міжнародний стендап від головних редакторів Vertigo та The Village Україна. Розмови про жарти під час війни, український стендап, жінок у стендапі, обговорення української комедії та образ Сергія Притули.
 





Локальна історія
Подкаст від однойменного журналу про історію, яка не потрапила до підручників. Українське життя від палеоліту і до сучасності: про історичні пісні, появу назви «Україна», українських еліт, що жили 300 років тому та багато іншого.






Не та людина 
«Не та людина» — наративний true crime подкаст про історію злочинів маніяка-вбивці Сергія Ткача, що коїв злочини на території України з 1980 по 2005 роки. Й водночас — історія злочинної безвідповідальності правоохоронців. Авторки подкасту — креативна продюсерка FILM.UA Олеся Лук’яненко та журналістка Анастасія Рахманіна протягом шести епізодів розплутуватимуть цю історію разом із слідчими, профайлерами, правозахисниками, несправедливо засудженими та їхніми родичами.
 
Наші 30. Жива історія 
Документальний подкаст про перші 30 років Незалежності України. Історія 90-х, розказана самими українцями, Афганістан і Чорнобиль, шахтарські протести й повернення кримських татар, «човники» і перші салони. Двадцять епізодів від «Суспільного» озвучують відомі українці, зокрема  Сергій Жадан, Василь Байдак, Джамала, ONUKA, Ахтем Сеітаблаєв та інші.

Немає коментарів:

Дописати коментар