Интернет реклама УБС

10.09.22

Як розвинути креативність

Креативність – важливий фактор, який сприяє успіху у багатьох сферах життя. Психологи стверджують, що креативність надається нам ще з самого народження проте у більшості людей вона втрачається через обставини та умови. Та насправді ж, при великому бажанні та знаннях деяких вправ, можна розвинути своє креативне мислення та направити його у правильне русло. Що це за фішки та як їх застосовувати на практиці розбираємося далі.
Як ми вже знаємо, креативність – це певні творчі здібності, які характеризують окрему людину як особистість зі своїми поглядами на життя та змогою створювати щось принципово нове. Розвиток креативності напряму залежить від способу життя. Читаючи книги, вивчаючи щось нове, розширюючи свій кругозір та спілкуючи з новими цікавими людьми, ви впевнено крокуєте на зустріч своєму креативному та творчому мисленню. Як показує досвід, лише люди, які постійно збагачують та накопичують свої знання з різних сфер, не зосереджуючись на якійсь одній галузі, мають більше шансів на кар’єрний ріст, адже на них вже працює та сама креативність, яку вони застосовують у повсякденному житті.
Тож, як розвинути креативність?
Найважливішим поштовхом, який зможе зрушити вас з однієї точки є заклик до дії. Не чекайте особливого моменту, створюйте для себе завдання, які б на перший погляд здавалися неможливими чи некомфортними для вас. Лише у процесі самої роботи, коли ваш мозок вже автоматично почне генерувати якісь ідеї, ви зрозумієте, що створення чогось кардинально нового та ризикованого – саме те, чого вам не вистачало. 
Спілкуйтеся з людьми, які вже досягли певного успіху у житті. Розмовляйте з відкритими, незвичайними та креативними особистостями, які зможуть не тільки розповісти, а й показати на сласних прикладах як прокачка себе та своєї фантазії змінила їх життя. За можливості поспостерігайте за їхньою роботою: гарантовано, що після цього до вас прийде купа думок, цілей та планів.
Експериментуйте. Робіть те, що на перший погляд не для вас. Виходьте зі своєї зони комфорту та забудьте про думки оточуючих. Ми постійно боїмося стати жертвами насміхань з боку людей, які насправді нічого в цьому житті не зробили. Знаходьте собі нові можливості та експерименти, або створюйте їх самостійно.
Креативність – це лише здатність в звичайних умовах з усіма відомими складовими зібрати щось таке, що змусить якщо не перевернутися світ, то хоча б поглянути на речі по-іншому. Тому креативних людей особливо цінують будь-які роботодавці. Саме вони змушують купувати те, що ще п’ять хвилин тому ми і не хотіли зовсім. Це вони знають, як направити наші стандартні думки з будь-якого потрібного їм шляху. 
Тому, аби ще більше прокачати свої навички креативності, пропонуємо вам прочитати наступні книжки:
Остін Клеон “Кради як митець”
Книга про те, що у світі вже багато вигаданого, але це не означає, що в ньому немає місця творчості. Автор дозволяє «красти» ідеї, що вам подобаються, розповідаючи, що так і народжується мистецтво, так і народжується щось унікальне, особливе. Воно не береться з нізвідки. Все геніальне просто! Тези з книги автор вважає корисним і прийнятним не тільки для художників, але й для творців у будь-яких сферах роботи.
Майкл Мікалко “Рисовий штурм”
Книга орієнтована на практичні поради про те, як краще стимулювати й генерувати свої ідеї. Розказано техніки, які варто використовувати в повсякденному житті. Рисовий штурм можна відкривати з будь-якої сторінки — і надихатися. Кожна ідея — цінна.

Олена Гусарова

Немає коментарів:

Дописати коментар