Интернет реклама УБС

13.09.22

Мистецтво: чому ж воно нас манить?


Чи помічали ви колись неймовірну тягу до якоїсь картини, книги чи іншого витвору мистецтва? Ви наче залежність від цього маєте і перечитуєте, переглядаєте це знову і знову і не можете відірватися, знаходите в цьому спокій чи просто комфортний стан вашої душі. Але чи задумувались ви колись чому це так?

Що головне в мистецтві? Емоції, емоції які туди вкладає автор і які воно у вас викликає. Митці наче грають вашим сприйняттям, щоб викликати у вас відчуття, без різниці які, позитивні чи негативні. Адже найгірше для митців – байдужість до своєї справи.


Геніальні автори ще й хороші психологи, вони розуміють соціальну повістку, актуальність якогось питання і працюють, наприклад, з полотном і фарбами так, що люди просто по 30 хвилин не можуть відірвати погляду від картини. Саме тому в образотворчому мистецтві головне це не реалістичність, а сенс та ідея, саме з цього виріс авангард і у цьому сенс чорного квадрату.

Всі ці критерії дійсні і для інших видів мистецтва. Кіно, література, музика, все це викликає у нас емоції. Ми залежні від своїх почуттів, адже у їх наслідку ми отримуємо дофамін та ендорфін – гормони радості. З цього  можна робити висновок, що ми залежні від мистецтва і насправді, це дуже добре для нас, як особистостей.


Авторка: Єлизавета Капустянська

Немає коментарів:

Дописати коментар