Интернет реклама УБС

13.09.22

Найліпші друзі України і бійці за європейську безпеку





Авторка: Ріка Брезецька







   
З 24 лютого з вуст керівництва України лунають заклики на рахунок потреб: потреба в амуніції,потреба в медикаментах,потреба в зброї, в гуманітарній допомозі, в бійцях інформаційного та культурного фронту.
   І в умовах агресії рф проти України перед цивілізованим світом постала непроста задача-консолідуватися заради безпеки у просторі Європи і допомогти Україні перемогти спільного ворога.
   Кожна країна Заходу визначила для себе,наскільки вона зацікавлена в цьому і, як наслідок, прийняло певну позицію в умовах сьогодення.
   Як правило,позиції стосовно України розділились на:
-  Прибічників москви.
-  Умовні союзники України, чия допомога Україні гальмується бажанням налагодити гарні зв‘язки з рф.
-  Союзники України.
   Поговоримо про останніх.
   Деякі з всіх цих країн здійснюють допомогу через співчуття Україні, поєднуючи також з інтересами своєї країни
   Виділимо з них:  Польща та країни Балтії.
   Геополітичне положення цих держав у випадку програшу України однозначно стане неймовірно уразливим. Вважаючи, що військова агресія рф може розповсюдитись не тільки на територію України, уряд Польщі передав Україні озброєння на суму приблизно 1,6 мільярда доларів.
   Допомога Естонії складалася з мін, гаубиць, протитанкових гармат, автоматичної зброї, гранатометів. За даними Кільського інституту світової економіки, Естонія надала Україні найбільшу допомогу серед усіх країн світу у співвідношенні до власного ВВП — 0,8%
   Латвія.
   Латвія і Литва надіслали зрк «Стінгер», боєприпаси та інші оборонні спорядження.
   Особливо показовим знаком підтримки став весняний візит президентів Литви Гітанаса Науседи, Польщі Анджея Дуди, Естонії Алара Каріса і Латвії Егілса Левітса до розбитої окупантами Київщини.
   
   Великий союзник - Британія
   Завдяки Прем‘єр-Міністру Борису Джонсону та його уряду, Україна була оснащена летальною зброєю, отримала плацдарм та професіоналів для підготовки українських бійців.
   Окрім того, нова Прем‘єр-Міністерка ВБ Елізабет Трасс неодноразово виступала перед світом з заявами щодо підтримки України.  
   Очільниця Великобританії не лишилася осторонь ядерного шантажу росіі і заявила,що її країна в критичному випадку готова застосувати ядерну зброю проти агресора. 
   Варто зазначити,що великий відсоток наданої медичної допомоги Україна одержала саме від британців.
   Фінляндія та Швеція 
   Всі добре пам‘ятають заяви керівництва рф про «зменшення присутності НАТО навколо російських кордонів». Частково завдяки Швеції та Фінляндії, росія в цьому питанні зазнала ураження. Звісно, перед цим лунали гучні заяви в бік Фінляндії, бажання залякати її війною і схилити до відмови від членства в НАТО, але непохитні фінни стояли на захисті демократії. 
   Швеція також проявила неабияку політичну мужність. Не зважаючи на економічний спад країни ,Стокгольм чітко притримується санкцій та, окрім того, казав, що «Мінськ» не повинен перетворюватися на процес, у якому велика держава каже Україні, яким має бути зміст її Конституції.
   І, звісно, наш найбільший союзник - США, які наразі відіграють ключову роль у зовнішній політиці України і спонуканні інших європейських країн до дії. Окрім постійного надання пакетів військової допомоги, організації міжнародних платформ для просування питання України і підписання ленд-лізу, американські професіонали, в тому числі, з галузей ЗМІ, не дають темі війни рашистів з Україною загубитися між сотень інших тем і щодня нагадують-безпека України - це безпека всієї Європи. 



Немає коментарів:

Дописати коментар