Интернет реклама УБС

25.09.22

Як допомогти тваринам?





Авторка: Анастасія Сорока

   Наближаються дуже холодні осінні та зимові дні, а це означає, що потрібно більше піклуватися про тварин, які не мають домівки, а живуть на вулиці. Завжди важливо допомагати тваринам, а в холодну пору – особливо, адже без допомоги людей вони взимку не виживуть.
   По можливості підгодовуйте собачок та котиків, бо їм важко знайти собі їжу. Є дивний стереотип, що тварини самі можуть знайти чим поживитися, наприклад мишами в підвалах чи їжею на смітниках. Але будьмо реалістами – хто з нас викидає добру їжу на смітник? А миші в підвалах вже давно не водяться. Тому важливо підгодовувати тварин завжди, а взимку – особливо. Давайте їм теплу їжу, наприклад кашу, сосиску, молоко, корм, а також теплу воду. Коли тварини ситі, вони не замерзають і можуть пережити морозні дні, а коли голодні – то помирають від холоду і голоду, а на таку страшну смерть ніхто не заслуговує. Не забувайте й про птахів. Їх можна підгодовувати зерном, крупами, білим хлібом.
   Якщо ви помітили на вулиці хвору тваринку, то зверніться до ветеринара, аби підлікувати її, якщо маєте таку можливість, або повідомте у благодійні фонди, які допомагають тваринам. Зазвичай вони забирають тварин на лікування. Також підтримуйте матеріально ці фонди, адже вони роблять колосальну роботу, рятуючи тварин кожного дня.
   Не будьте байдужими. Ви можете врятувати життя і, повірте, це добро вам обовязково повернеться. Не залишайте в біді тих, хто потребує допомоги. Тварини слабші за людей, а ми повинні допомагати тим, хто слабший за нас. Вони такі ж живі істоти, як і люди, і теж заслуговують на турботу та любов. І памятайте: «Хто врятує одне життя, той врятує увесь світ». Робіть добрі справи, адже ця планета тримається лише на любові та доброті. І коли побачите на вулиці тваринку, будь ласка, не проходьте повз.
 


Немає коментарів:

Дописати коментар